Compromís per Foios denuncia la trama comarcal per a afavorir a una empresa del PP

L'Ajuntament va fraccionar factures per evitar convocar un concurs i adjudicar els serveis a la millor oferta

El portaveu d'economia del grup municipal Compromís per Foios a l'Ajuntament, Gúmer Ynarejos, ha exigit que l'alcalde popular de poble, Héctor Bueno, explique i justifique les informacions aparegudes en premsa sobre una trama de càrrecs del PP de l'Horta Nord, que hauria adjudicat a una empresa de Montcada vinculada amb el vicepresident de la Diputació de València més de 300.000 € des de l'any 2007. L'empresa VERITAS Comunicación es dedica a la distribució de productes publicitaris i l'organització d'actes, especialment per al Partit Popular. «Aquesta pràctica vulnera els principis de publicitat i lliure concurrència de les empreses a què obliguen els principis de contractació pública», explica Ynarejos.

Compromís per Foios ha exigit la relació de contractes adjudicats a l'empresa de Montcada; els procediments seguits en l'adjudicació i contractació d'aquests serveis i els informes de fiscalització i de legalitat fets per la interventora i la secretària municipal.

L'alcalde, Héctor Bueno, ha convocat una reunió urgent per respondre als requeriments de Compromís, però ja ha presentat la relació de factures pagades a aquesta empresa en l'any 2008, que són 8 i sumen un total de 16.126 €. En l'any 2009, l'empresa presentà a l'Ajuntament 21 factures a VERITAS Comunicación per un import de 29.976 € i una factura a Antonio Ros, propietari de l'empresa VERITAS, per un import de 209 €.

L'import total suma 30.185 €. Un import obligava l'Ajuntament a convocar un concurs amb publicitat i a adjudicar els serveis a l'empresa que presentara la millor oferta, «cosa que es va evitar amb aquest mecanisme de fraccionament de factures», indica Ynarejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.