ALBERTO MAS
CANDIDAT PEL PP AL CONGRÉS DEL DIPUTATS PER GIRONA
“Ens cal que l’Estat tingui més presència a Girona”
resultats
“El vot constitucionalista es va dividir a la demarcació de Girona en les passades eleccions. El que esperem és poder agrupar aquest vot que es va dividir i sumar-lo”
“El meu compromís, i és el que m’agradaria i ho defenso des que hi visc, és que el govern de l’Estat tingui molta més presència a la demarcació de Girona de la que hi té”
Un home d’ordre
Alberto Mas (Barcelona, 1963) és el que es diu un home d’ordre. Economista de professió, ara està jubilat perquè una malaltia greu li va fer replantejar moltes coses. És soci de l’Espanyol des del 1976. Va treballar en temes relacionats amb el comerç exterior a Romania, on va voler ajudar a transformar, diu, una societat comunista. Ha estat vinculat tota la vida ideològicament al PP, fins i tot a AP –el 1980 hi va col·laborar com a servei de seguretat durant les visites de Fraga–. Ara és regidor a Calonge i Sant Antoni.
L’independentisme ataca els meus drets fonamentals i els de tots els espanyols
Alberto Mas, el candidat del PP a les eleccions al Congrés per Girona, destaca que una de les seves prioritats serà aconseguir que el govern de l’Estat tingui “més presència a la demarcació de Girona”.
Quin és el seu objectiu per a aquestes eleccions?
El PP va tenir un resultat en les eleccions passades que no va ser el que esperàvem. Va quedar molt per sota. El vot constitucionalista es va dividir a la demarcació de Girona. El que esperem és poder agrupar aquest vot que es va dividir i sumar-lo. Aquest és el nostre objectiu. I, per descomptat, això comporta mirar de recuperar el representant que hem tingut al Congrés dels Diputats.
Què en pensa, del procés independentista?
Que ataca els meus drets fonamentals. Els colpistes del 23-F em volien robar el dret a escollir el meu president, i mai em passaria pel cap demanar una amnistia per a ells. Per això entenc que els condemnats pel procés, que també són colpistes, han de complir les seves penes perquè la sobirania és de tots els espanyols i no d’una part.
Després d’aquesta valoració, i posats en situació, quin és el treball que farà el PP?
El PP ja ho ha fet; és a dir, nosaltres hem governat en dues legislatures diferents i en condicions molt diferents. Una va ser durant un període de gran creixement econòmic, d’abundància, i l’altra va ser durant la recuperació; estic parlant dels períodes amb José María Aznar i Mariano Rajoy com a presidents del govern espanyol. En aquests dos períodes la inversió de l’Estat a Catalunya va ser molt superior a la que es va fer durant el mandat del PSOE. Aquesta és una realitat absolutament objectiva.
Centrem-nos en Girona.
En aquests moments?
Fem-ho fàcil, quins són els seus compromisos amb els gironins i les gironines.
El meu compromís, i és el que m’agradaria i ho defenso des que hi visc, és que el govern de l’Estat tingui més presència a la demarcació de Girona.
Més presència? A què és refereix exactament?
Un exemple: l’alta inspecció en Educació a Girona és absolutament inoperant. Això no pot ser. I aquest és un compromís que prenc amb tots els gironins i gironines. Sé que als meus electors aquest compromís els encantarà i a aquells que no em votaran sé que el que dic no els agradarà gens.
Quan vostè diu que l’Estat ha de ser més present a Girona, ho situa com una proposta per al conjunt de Catalunya o només per a aquí?
Em refereixo especialment a Girona. Fins al 2016 he estat vivint a Barcelona i quan he vingut a viure aquí gairebé he tingut la sensació que no érem a Espanya.
Perquè jo ho entengui: viure a Girona, ara mateix, és com no viure a Espanya. És això?
No, no estic dient això! Però vull que m’entengui: ara mateix la presència de l’Estat a Girona és pràcticament residual. I no pot ser. I no estic parlant de cap problema d’enfrontament; el que estic dient és que entre tots hem de sumar. No podem restar. Jo no vull que em facin fora del meu poble i no vull fer fora ningú. Però vull que, si cal, estiguem empipats amb el govern que hi hagi, si ho fa malament, però, a la vegada, estiguem encantats de construir entre tots un futur per als nostres fills. I no vull un món, com el d’ara, on per exemple, el nacionalisme ha destruït l’educació.
Passem a les infraestructures. Què proposa?
Treballar amb la Generalitat perquè el port de Palamós sigui frontera Schengen. Un altre tema que, si bé ja seria més general, però que afecta Girona, és que aquí estem pagant el tipus màxim de l’IRPF i un impost de successions que personalment considero confiscador. I, en un altre ordre de coses, nosaltres donaríem aquell plus de seguretat i ordre que fa que el turisme vingui d’una manera efectiva a Girona. No hem d’oblidar, i encara més a la nostra demarcació, que la temporada turística és realment molt important. Des de Madrid nosaltres hem de treballar perquè la gent sàpiga i vegi que l’Estat torna a ser present a Girona garantint que es compleixen les lleis i que hi hagi més seguretat.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.