El CpR obre una delegació a la Catalunya Nord
La seu a Perpinyà vol ser un “actor de la futura República” catalana
La setmana que ha començat amb els talls a la Jonquera i el Pertús, acaba amb la implicació de la Catalunya Nord al Consell per la República. La plataforma independentista creada pels exiliats a Bèlgica va obrir ahir una delegació a Perpinyà per poder “actuar” en aquest territori. Una expansió que esperen que es pugui ampliar en un futur a altres parts dels Països Catalans.
La productora artística Sílvia Taurinyà estarà al capdavant de la seu a la capital de la Catalunya Nord, com a presidenta, juntament amb l’escriptor Joan-Lluís Lluís, que en serà el vicepresident. Tots dos van signar ahir a la Casa de la República, a Waterloo, un protocol de col·laboració amb el Consell presidit per l’expresident Carles Puigdemont.
Solidaritat
En declaracions als mitjans en finalitzar la reunió, Taurinyà va assegurar que a la Catalunya Nord volen ser “actors de la futura República” catalana. “La solidaritat amb els presos i exiliats ha pujat i el suport des de molts àmbits és molt fort”, va remarcar.
Per la seva banda, l’exconseller Toni Comín va destacar el “lideratge molt viu” que hi ha ara mateix a la Catalunya Nord i la seva “aportació imprescindible” al moviment independentista. “Esperem que amb aquest peu a la Catalunya Nord el Consell per la República tingui més possibilitats d’acció política”, va afirmar.
Tall d’autopista
L’exconseller Toni Comín també va agrair el “suport logístic al Principat”, per exemple, en el tall de l’autopista del Tsunami Democràtic.
Precisament, diversos periodistes van preguntar amb insistència als membres del CpR si donen suport al col·lapse de les carreteres catalanes i franceses d’aquesta setmana. Comín va respondre que els catalans no han de “renunciar a utilitzar els mateixos mètodes” de protesta que altres democràcies europees.
“Com tampoc ho han de fer els taxistes, pensionistes o el feminisme. Són els mateixos drets”, va reblar l’exconseller Lluís Puig.