Política

ALBERT SERRA

ALCALDE DE RODA DE TER (IPR)

“A La Blava ara mateix no se li pot donar cap ús”

“Entenc que vam fer una molt bona feina en el tema dels pressupostos, que per primera vegada els vam fer participatius”

“Com a servei aquest mandat procurarem tirar endavant un tanatori”

“La prioritat invertida sobretot està pensada pel fet que és molt dificultós passejar amb cotxet o amb cadira de rodes”

El futur del país des de l'alcaldia
Albert Serra Vergara, nascut el 1977, és enginyer superior agrònom per la Universitat de Lleida i màster per EAE Business School i per la UAB. Empresari d'una consultoria, ha estat membre del GEMI i del CP Roda. A més d'alcalde és regidor de Governació i Hisenda, mentre que en la legislatura 2007-2011 va ser segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Noves Tecnologies. Sobre la independència del país, recorda una frase que es pot llegir a la sortida del pont Nou del poble, vila natal de Bac de Roda, signatari del Pacte dels Vigatans: “Serem el que vulguem ser.”
[L'escola Emili Teixidor] és de justícia que es faci
i vull agrair la paciència dels veïns

Albert Serra es va estrenar com a alcalde de Roda de Ter l'any passat després que en el mandat anterior va ser el portaveu d'IPR-PM, grup a l'oposició.

Com ha anat el primer any i escaig d'alcaldia?
Personalment en faig una valoració positiva, perquè amb el portaveu de CiU ja ens coneixíem, havíem estat junts a l'oposició. Aquest primer any ha servit per reforçar i tenir encara més sòlid l'equip de govern. El primer any sol ser de planificació, però nosaltres hem fet moltes coses. Hem invertit més de 300.000 euros en serveis per al municipi i hem fet una cosa que no es veu però és important per al ciutadà: hem aconseguit abaixar de forma significativa –en més de 100.000 euros– el rebut de l'IBI dels ciutadans.
Haver estat a l'oposició li va fer tenir molt clares les prioritats, en cas de ser alcalde?
No només per haver estat a l'oposició sinó que fa dos mandats ja vaig estar al govern. Amb vuit anys d'experiència tens una visió prou clara de les necessitats del poble.
ERC no els ho posa fàcil. Per començar ja va votar en contra dels pressupostos d'aquest any, de 4,4 milions d'euros.
Jo entenc que vam fer una molt bona feina en el tema dels pressupostos, que per primera vegada els vam fer participatius. La seguretat era una prioritat –per a tot l'any es van pressupostar quatre vigilants– i la partida que més va augmentar va ser la de serveis socials. Si el 2015 tenien pressupostats 85.770 euros, el 2016 són 118.041 euros, un increment del 38%. Per al servei de teleassistència es va fer mans i mànigues perquè no hi hagués llistes d'espera. Com a servei, aquest mandat també procurarem tirar endavant un tanatori. Estem mirant que una empresa en tingui la concessió perquè a l'Ajuntament no li costi diners.
El que finalment ha començat aquest any són les obres de l'escola Emili Teixidor.
Era una demanda del poble de feia més de deu anys i esperem tenir-la l'any que ve. És de justícia que es faci i sobretot vull agrair la paciència als veïns que s'han vist afectats pel projecte urbanístic, per haver hagut de requalificar una zona, i als pares i mares que no han pogut veure efectiva l'escola.
El mes passat van tornar a renovar amb la parròquia el lloguer de les instal·lacions de l'escola actual. Quina utilitat preveuen per a aquell espai quan quedi lliure?
El contracte que vam signar és per a un any i prorrogable per a nou més. Una de les finalitats que li podríem donar és traslladar-hi l'Escola de Música. Cada any s'hi apunten més alumnes i a la torra de Can Planoles no tenim espai.
Roda de Ter té un nucli històric tan transitat perquè s'hi hagi instaurat la prioritat invertida?
La prioritat invertida sobretot està pensada pel fet que és molt dificultós passejar amb cotxet o amb cadira de rodes. Per millorar l'accessibilitat et trobes una discontinuïtat entre el pont Vell i el carrer Bac de Roda. En la prioritat invertida la plataforma única és important però també ho és eixamplar les voreres per fer-les més transitables.
Què s'ha de fer amb la fàbrica La Blava?
La Blava està en un àmbit parcialment inundable i això té efectes en el que vulguis dur-hi a terme. Des de l'ACA es va desaconsellar l'ús residencial i qualsevol altre que suposés grans aglomeracions de gent. La conclusió és que a La Blava l'únic ús que se li permet és l'original, l'industrial, però per als camions no és funcional. Està catalogat per la Generalitat com a patrimoni però ara mateix no se li pot donar cap ús.
Roda té una bona oferta de sòl industrial?
Tenint en compte que la superfície del municipi és de 2,23 km² tenim el de Malars i el del Puig Vell, on ara hi ha 13 parcel·les venudes –i no 21 com ERC deia abans de la campanya electoral– de 28. S'hi estan fent obres i es comença a moure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.