JORDI POUSA

ALCALDE DE L'AMETLLA DEL VALLÈS

«El cas Millet està perjudicant la imatge de l'Ametlla del Vallès»

Que és per vostè la política?

- «La política és una forma de gestió amb interès general.»

-Com està sent la seva experiència com alcalde?

- «És positiva, jo penso que és bo que un dediqui uns anys de la seva vida a aquest càrrec. També intento que no és perpetuï com a manera de viure, ja que llavors es pot convertir en una lluita pel lloc de treball.»

-I per consegüent, vostè pensa en presentar-se de nou com a candidat a l'alcaldia a les eleccions de 2011?

- «Això és una cosa que s'ha d' acordar amb els companys. Tot i que penso, si serveix com a pista, que 8 anys ja són molts, i que és bo que hi hagi renovació.»

-Parlem d'actualitat. Quina és la seva opinió sobre el cas Millet?

- «El cas Millet només ha fet que començar, tenim Millet per temps, imagino que encara deuen quedar moltes caixes per obrir.»

-Considera que aquesta polèmica esta afectant negativament a l' imatge de l'Ametlla?

- «Jo crec que sí, el cas Millet està perjudicant la imatge de l'Ametlla del Vallès. Fins el diumenge 25 d'octubre el cas Millet era una situació, una situació que crec que ha fet mal al país en general i una mica més a l'Ametlla del Vallès, ja que tenia una casa on venia als caps de setmana i per tant tenia una certa vinculació. Però des del diumenge, la situació ha canviat, i ha passat a ser un cas més complex, ja que s'aixequen unes sospites de corrupció sobre l'ajuntament de l'Ametlla del Vallès en un temps determinat. En definitiva és una situació socialment dolenta per la població.»

-Imagino que aquestes sospites fan referència a les possibles comissions pagades per Millet a l'anterior alcalde, que n'opina?

- «Doncs sí, va sortir una notícia al Periódico i crec que a La Vanguardia, que deia que hi havia unes notacions de Jordi Montull que mostraven que s'havien fet uns pagaments extra a l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès amb motiu d'unes requalificacions de terrenys no urbanitzables a la zona de Can Plandolit. Aquesta requalificació és va fer al 2001, i per tant el meu equip encara no estava governant.»

-En aquella època, vostè estava en l'oposició, quina va ser la seva postura enfront la requalificació dels terrenys de Can Plandolit?

- «Jo estava en contra, però no per sospitar coses rares sinó perquè nosaltres entenem que hem de procurar conservar l'entorn de l'Ametlla, ja que si fem un creixement urbanístic expansiu ens carregarem allò més positiu del poble, i acabarà transformant-se una zona de torre al costat de torre. Considero que ja és hora de fer un urbanisme una mica més solidari.

-Considera que els ex mandataris de l'ajuntament haurien de donar explicacions davant aquesta nova polèmica?

- «Jo crec que sí és necessari, caldria negar les acusacions d'haver cobrat comissions per la requalificació. Jo, si fos ell ho faria, jo no tinc perquè sospitar si ha cobrat o no, però penso que hi ha una certa obligació de desmentir-ho, perquè si no diu res la gent pensarà que alguna cosa amaga.»

- En termes de comunicació, s'estan perfilant una línea de comunicació de crisi davant aquest conflicte?

- «No, doncs no ens afecta en aquest nivell, afecta al nivell de relació social. Nosaltres estem examinant tots els antecedents i els expedients administratius que hi han d'aquella època, primera per mirar si estan tots bé y segona per si ens ho demanés alguna l'autoritat.»

- Econòmicament parlant, sembla que l'atur s'està estabilitzant dins la població de l'Ametlla, s'han realitzat plans de reinserció laboral de treballadors?

- «Nosaltres hem seguit la línea d'altres pobles, hem creat llocs de treball en les diferents obres municipals, contractant unes 30 persones. Properament iniciarem la construcció d'un gimnàs municipal i d'una piscina. I ja existeix un acord entre l'ajuntament i l'empresa constructora per donar llocs de treball a residents de la nostra població en situació d'aturat.»

- Relacionat amb aquest aspecte, l'Ametlla és el tercer municipi amb la renta per càpita més alta...

- [Entre rialles] «Jo sempre dic que el sou de l'alcalde hauria d'anar amb relació al de la renta per càpita...»

- Per quin motiu considera que és dóna aquest fet?

- «Per Raons històriques i raons d'emplaçament. Històricament és deia que L'Ametlla tenia un microclima especial i que la gent amb dificultats respiratòries millorava. Així, la burgesia alta i mitja alta de Catalunya va emplaçar la seva residencia en aquest municipi. D'altra banda, un altre factor que pren rellevància és l'emplaçament y la situació del poble, doncs Barcelona està a tant sols 30 km per autopista, però ofereix un ambient privilegiat, rodejat de natura i tranquil·litat. Tot i així, no tothom és ric, i tenim un grup de Caritas magnífic per ajudar als individus amb dificultats econòmiques.»

- També, relacionat amb l'economia, considera que el fet de falta de feina propicia que hi hagin més robatoris?

- «En la meva opinió, em costa creure que persones que han estat de sempre treballadores i honrades, tot i trobar-se en situació complicada, optin per la via de delinquir.»

- Parlant d'aquest tema, dimecres 21 d'octubre van haver-hi dos robatoris a la població, quines mesures s'estan aplicant per evitar-los?

- «Mira precisament ahir a la nit una de les mesures va sorgir efecte, doncs cada vespre els Mossos d'Esquadra estableixen un control a l'entrada de la ciutat. Ahir un dels cotxes va saltar-se el control, fet que va causar la sospita dels agents i van actuar en conseqüència. Van punxar una de les rodes del vehicle, malgrat tot l'automòbil va continuar a tota velocitat fins que van abandonar el cotxe. La brigada de la policia local especialitzada en aquests casos, va localitzar el cotxe i ja sabem qui era propietari, evidentment amb antecedents.»

- Quins consells donaria a la població de l'Ametlla per disminuir el risc de robatoris?

- «El meu consell és la instal·lació d'alarmes de seguretat, així com prendre totes les precaucions possibles.»



política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona
guerra a europa

Rússia imposa el “règim d’operació antiterrorista a les regions frontereres amb Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Israel mata més de cent persones en un bombardeig a una escola a la Franja

barcelona
política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona