Política

Veïns de Masquefa, en contra de l'augment de l'IBI

Han recollit 1.734 signatures. L'alcalde defensa que el tipus municipal ha baixat

La plataforma Veïns per un IBI Just a Masquefa va entregar divendres passat a l'Ajuntament de la localitat anoienca les 1.734 signatures que han aconseguit recollir en els últims mesos per reclamar al govern municipal un impost de la contribució “sostenible, equilibrat i d'acord amb la realitat econòmica dels habitatges”.

La campanya, que ha rebut el suport dels grups municipals del PSC i ERC, demana, d'una banda, que l'Ajuntament rebaixi el tipus municipal per equilibrar la situació davant dels augments aplicats per part de l'administració estatal, i de l'altra, que sol·liciti a la Generalitat la modificació dels coeficients de correcció a la baixa per tal que la seva aplicació no impliqui valoracions impositives per sobre del valor de mercat. Segons sostenen els dos partits polítics que donen suport a aquesta iniciativa, el govern de Masquefa ha apujat l'IBI “un 57% durant els vuit darrers anys i aquest 2016 ho ha fet un 10%”. El PSC acusa l'alcalde, Xavier Boquete, “d'esprémer” els veïns del municipi “apujant desmesuradament” aquest impost. ERC assenyala que mentre que “el valor dels habitatges s'ha devaluat sensiblement, l'IBI no ha parat de créixer”.

En declaracions a aquest diari, el mateix alcalde, Xavier Boquete, acusa els dos partits a l'oposició d'estar darrere de la plataforma que ha presentat les signatures i que “no hi ha un grup de veïns organitzat”. També explica que el tipus municipal que s'aplica a l'IBI ha baixat del 0,728 –de quan ell va entrar a l'alcaldia, l'any 2007– al 0,66 d'enguany. Sobre l'increment del 57% en els últims vuit anys, comenta que és el resultat de la construcció de nous habitatges i, sobretot, de la instal·lació de noves indústries al terme de Masquefa que paguen un import molt més alt i que fan pujar la mitjana al conjunt del municipi. A la vegada, recorda que el seu equip de govern va aprovar ajudes per 50.000 euros per a les persones que no puguin fer front al pagament.

Finalment, en relació amb la segona petició que fa la plataforma, el batlle explica que les decisions de la Generalitat “no tenen cap efecte sobre l'IBI, ja que només depèn de dos factors: el tipus municipal i el cadastre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona
tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

barcelona
europa

Bulgària s’encamina a les setenes eleccions generals en tres anys i mig

barcelona
europa

Alerta màxima a Grècia per un “possible atemptat” a un objectiu israelià

barcelona
política

El jutge que imputa traïció a Puigdemont rebutja apartar-se del cas

barcelona
japó

La borsa de Tòquio s’ensorra un 12,4% i arrossega els mercats

barcelona