Política

CARLES BOSCH

PRESIDENT DEL PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ AL MARESME

“Érem dues candidatures, ara som un partit”

“Amb ERC no estem contents per l'actitud que han tingut amb nosaltres en determinats pobles”

“Que guanyin uns i perdin uns altres no vol dir que uns siguin bons i els altres dolents”

Abans de final d'any prendrem una decisió sobre el pacte de govern al Consell Comarcal i si hem de fer el relleu a ERC

La candidatura de Carles Bosch a la presidència del PDC al Maresme es va imposar amb 217 vots enfront dels 176 que va obtenir la que va encapçalar l'alcalde de Cabrera, Jordi Mir.

S'ho esperava?
El fet que en un principi havia de ser una única candidatura i després es va confirmar la segona et fa estar més pendent, però un cop confirmats els resultats, estem molt il·lusionats i tenim moltes ganes de treballar.
Què és el primer que farà?
Tot just hem aterrat. La idea és començar a ajudar i donar serveis a les agrupacions locals, que d'aquí a unes setmanes començaran a constituir-se.
Qui serà la seva mà dreta?
El regidor de Sant Pol Xavier Catarineu. Ja li vaig dir que comptava amb ell.
Ha parlat amb el seu rival, Jordi Mir?
A tots els he dit que fins dissabte passat eren dues candidatures i que a partir d'ara som un partit. A Jordi Mir li he d'agrair que minuts després de saber-se els resultats em truqués per felicitar-me i que es posés a la meva disposició. Integrarem persones de l'altra candidatura a l'executiva comarcal perquè que guanyin uns i perdin uns altres no vol dir que uns siguin bons i els altres siguin dolents.
Això no crearà divisió interna?
No, perquè Jordi Mir no voldrà quedar-se com a oposició de no se què...
A la direcció té gent de Caldes i Arenys de Mar, on hi ha hagut mocions de censura. Això condiciona les relacions amb ERC?
Amb ERC no estem contents per l'actitud que han tingut amb nosaltres en determinats pobles. No només allà on s'hi han promogut mocions de censura sinó en altres llocs on no s'ha respectat la llista més votada, com ara Montgat o Vilassar de Mar. Això ens obliga a fer una reflexió.
El pacte al Consell Comarcal està més en perill?
En el fragor de la batalla vaig dir a la presidenta d'ERC que si jo era president comarcal del PDC, ella no seria presidenta del Consell, i no me n'amago. Ens acabaven de presentar una moció de censura a Arenys de Mar i tots teníem els nervis a flor de pell.
Què passarà l'any que ve; cedireu la presidència del Consell a ERC?
En les setmanes vinents prendrem una decisió sobre el pacte i si volem mantenir l'acord signat el juny de 2015. Se'ns pot acusar de moltes coses, però de manca de coherència, no. Si acordem mantenir-lo, no hi haurà una paraula més alta que l'altra i es farà el relleu amb ERC, tal com estava previst, i serem lleials. Si pensem que no, abans de final d'any el pacte quedarà trencat.
Això tindrà conseqüències en els ajuntaments?
Penso que no, perquè tenen la seva pròpia autonomia per prendre les seves pròpies decisions. Ningú entendria que des de la direcció comarcal es digués, per exemple, que ara a Canet s'ha de trencar el govern municipal.
La prova de foc, per vostè, seran les properes municipals?
Sí, i l'objectiu és tornar a guanyar-les, tal com ho vam fer el 2011. Sincerament, no ens ha de costar.
On haurà de picar pedra?
Allà on no tenim representació, com ara a Dosrius o Palafolls, però també on ens hem diluït, com és el cas de Pineda.
Què va passar amb la moció de mobilitat que va presentar PDC al Consell Comarcal?
La proposta estava consensuada amb ERC, però tant la JERC com la plataforma Preservem el Maresme van pressionar perquè es retirés. No s'entén que un partit polític arribi a un acord i que en l'últim moment, per les pressions, es faci enrere. Gestionar el bé comú és més seriós que no pas això. Ho volem tan sols estar darrere la pancarta, o volem estar fent feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia