Política

La fiscalia estudia presentar una querella contra Turull i Gabriel

El ministeri públic podria incloure els portaveus de JxSí i la CUP en la denúncia contra la presidenta del Parlament

Carme Forcadell serà acusada dels delictes de desobediència i de prevaricació

La Fiscalia General de l'Estat estudia si és delictiva l'actuació de Jordi Turull, portaveu de Junts pel Sí, i Anna Gabriel, de la CUP, en demanar a la mesa del Parlament un canvi en l'ordre del dia per poder votar la resolució dels procés constituent, del 27 de juliol, segons van avançar ahir La Vanguardia i TV3.

Si és així, la fiscalia podria incloure Turull i Gabriel a la querella que ja prepara contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que dijous passat el Tribunal Constitucional informés al ministeri públic que el va desobeir tot i l'advertiment de no fer cap actuació per fer complir aquesta resolució, la 263/XI.

Prevaricació, 15 anys

El que sí que està confirmat és que Forcadell serà acusada de desobediència al TC i de prevaricació administrativa en no haver aturat la votació.

Aquests dos delictes són els mateixos pels quals seran jutjats l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega per haver organitzat el procés del 9-N. El diputat Francesc Homs, amb la causa oberta al Suprem, també és acusat d'aquests delictes. La novetat ara és que Forcadell, Turull i Gabriel podrien haver d'afrontar fins a quinze anys d'inhabilitació, que és el màxim càstig que recull el delicte de prevaricació, reformat en la llei del 30 de març de 2015



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia