L'advocat de l'Estat recorrerà una per una contra les consultes locals sobre la independència

L'advocat de l'Estat recorrerà contra totes i cadascuna de les consultes sobre la independència del país que convoquin les entitats locals. Fonts del govern espanyol van assegurar ahir que l'advocacia seguirà el mateix procediment que va aplicar en la consulta celebrada el 13 de setembre a Arenys de Munt. Per ara, s'ha confirmat la celebració de més d'un centenar de referèndums arreu del territori pel pròxim 13 de desembre, i les entitats locals, organitzades a través de la Coordinadora per a la Consulta sobre la Independència i per Osona Decideix, ja treballen en base a l'experiència d'Arenys perquè l'Estat no pugui posar traves a la celebració dels referèndums.

Abans que tingués lloc la consulta d'Arenys de Munt, l'advocat de l'Estat va prohibir a l'Ajuntament que donés cap mena de suport a l'organització de la consulta, inclosa la cessió de cap local com a seu electoral, ja que els consistoris no poden convocar consultes sense que el govern espanyol les autoritzi, perquè aquesta és una competència exclusiva que la Constitució reserva al govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.