Política

Correa posa OHL, ACS i Dragados al sac de Gürtel

Implica els Ministeris de Foment i Medi Ambient en la trama d'obra pública

El líder de la trama Gürtel Francisco Correa continua cantant i no deixa ningú viu. Avui li ha tocat el torn a OHL, ACS, Dragados i als Ministeris de Foment i Medi Ambient als quals ha implicat en la trama d'obra pública.

Correa ha assegurat que OHL, ACS i Dragados recorrien als seus serveis i ha afegit que la seva organització mediava davant dels Ministeris de Foment i Medi Ambient, entre d'altres perquè les empreses tinguessin les concessions que demanaven a canvi de la pertinent comissió. “Són pagaments per èxit, moltes de les obres que gestionàvem es perdien”, ha afirmat.

En resposta a les preguntes de la fiscal Concepción Sabadell s'ha mostrat reticent, en un primer moment, a revelar els ministeris afectats. “Eren diversos”, ha dit en un primer moment per després concretar: “Foment i Medi Ambient”.

Correa ha insistit en allò que ja va declarar aquest dijous, quan va assegurar que va abonar comissions d'entre el 2 i el 3% a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, derivades de la seva mediació en adjudicacions d'obra pública. “Eren carreteres, autopistes, obres de l'AVE, de Medi Ambient, diferents“, ha explicat avui.

El cervell de la trama ha senyalat que amb aquesta pràctica “vaig estalviar molts diners al PP”. “No sé si 1. 000 milions o més o menys”, ha dit i ha precisat que lliurava els diners a Bárcenas a la seu del PP, al carrer Gènova, o a casa seva.

“Vaig intervenir en la concessió de moltes obres, ni en 10, ni en 20, ni en 30, en moltíssimes obres”, ha dit. “En totes les obres s'atribueix una lliura parcial a Luis Bárcenas?”, ha preguntat la fiscal Concepción Sabadell. “És correcte”, ha respost.

Pel que fa a la forma de procedir en aquesta “mediació” entre els empresaris interessats en les adjudicacions d'obra pública i el PP, Correa ha detallat: “Venia un empresari, ens donava una licitació, ens deia què volia aconseguir i nosaltres mediàvem”.

La comissió rebuda, d'entre el 2 i el 3%, es repartia amb Bárcenas ja que ell s'ocupava de gestionar la qüestió “amb el corresponent Ministeri”, ha precisat.

Li plouran demandes

ACS i OHL han anunciat al minut que es querellaran contra Correa per calúmnia. Ambdues empreses han negat, lògicament, qualsevol pagament de comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

L'empresa de Florentino Pérez ha reptat Correa a demostrar amb proves allò que ha manifestat en seu judicial



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona