Política

L'oposició en bloc reprova l'actuació de Fernández-Díaz

El ministre català aspira a repetir a Interior si Rajoy és investit, tot i el clam de la cambra baixa a favor del seu cessament immediat

“Els independentistes estan obsessionats amb mi”, es justifica

L'endemà que la fiscalia netegés l'horitzó judicial del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en no apreciar cap indici de delicte en les gravacions amb el cap d'Antifrau, Daniel de Alfonso, la conspiració de l'operació Catalunya va arribar al Congrés amb una reprovació del polític català i home de confiança de Rajoy registrada pel Partit Demòcrata Català (PDC). Amb el vot a favor de tots els partits, tret del PP, el Congrés va aprovar la reprovació del ministre Fernández Díaz i va exigir el seu cessament “immediat”.

La proposta del PDC va ser aprovada amb els vots de la nova marca de Convergència, el PSOE, Podem, Ciutadans, ERC, PNB i Bildu. En la seva exposició, el diputat del PDC Sergi Miquel va recordar que el juny del 2016 es van donar a conèixer les gravacions de Fernández Díaz i De Alfonso, on tots dos “conspiraven per fabricar escàndols que involucressin dirigents favorables a la independència de Catalunya”. “Si això fos un capítol de House of Cards faria gràcia, però això no és ficció: és un ministre real d'un país real amb responsabilitats reals”, va advertir Miquel. Després de denunciar el pagament de més d'un milió d'euros per adquirir informacions falses, el diputat del PDC va acusar Fernández Díaz de voler sembrar la “por” entre l'oposició treballant amb “autèntics ionquis del franquisme”.

Des de les files del PSOE, la diputada Ángeles Álvarez va etzibar a Fernández Díaz que “no pot ser ministre d'una democràcia qui utilitza mecanismes de l'Estat per tenir informacions per atacar els rivals”.

Fernández, que durant el debat de la reprovació al si de la comissió d'Interior estava al Congrés oficiant un acte de condecoració de policies, es va presentar “amb força” per continuar a Interior si Rajoy és investit i va menystenir el clam del cessament. “Els independentistes estan obsessionats amb mi, em tenen com la bèstia negra”, va esgrimir com a justificació. Es dóna la circumstància, però, que el ministre de l'Interior va obviar que el PSOE i C's també hi van votar a favor.

Còmplice separatista

L'únic aliat que va tenir el ministre, ahir, al Congrés va ser el portaveu del PP a la comissió d'Interior, José Alberto Martín Toledano, que va descriure el diàleg entre Fernández Díaz i el cap de l'Oficina Antifrau com una “conversa normal” que va ser gravada “il·legalment” i més tard utilitzada “en plena campanya electoral”. El popular Martín Toledano va carregar contra el PSOE per erigir-se en “còmplice dels independentistes” donant suport a la iniciativa del PDC quan hi ha en marxa “un procés boig d'una minoria independentista”.

LES FRASES

Els independentistes estan obsessionats amb mi, em tenen com la bèstia negra
Jorge Fernández Díaz
ministre de l'interior en funcions
Si fos un capítol de «House of Cards» faria gràcia, però això no és ficció: és un ministeri real d'un país real
Sergi Miquel
diputat del PDC al congrés
No pot ser ministre d'una democràcia qui utilitza mecanismes de l'Estat per atacar els seus rivals polítics
Ángeles Álvarez
diputada del psoe al congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa

Alemanya reprèn les deportacions a l’Afganistan

barcelona
política

El PP admet les necessitats “asimètriques” de finançament però vol una negociació multilateral

barcelona
Estats Units

Harris proposa “un nou camí” després d’una dècada de polarització política

Barcelona
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona