Política

Municipal

Tona treu el fre de mà i crea un pla d'inversions de més de dos milions d'euros

Es trencarà la llei de la despesa expressament per poder utilitzar el romanent acumulat

S'anirà ampliant el crèdit en funció de les actuacions

Més enllà d'aprovar les ordenances, el ple de Tona va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit que suposa el punt de partida d'un important pla d'inversions valorat en 2.764.000 euros. “És un punt clau del mandat. Tenim un romanent important, però no el podem incloure al pressupost perquè estem limitats per la regla de la despesa. Fem aquesta modificació de crèdit per trencar aquesta regla que imposa l'Estat i així disposar dels nostres diners”, va explicar l'alcalde, Josep Salom.

Per cobrir aquest seguit d'inversions previstes es disposarà segur d'un romanent que ascendeix a 841.000 euros, uns 25.000 euros de majors ingressos i s'anirà ampliant el crèdit cada cop que s'engegui un nou projecte de millora, fins a arribar a un màxim de 1.545.000: “Potser no haurem de demanar tot el crèdit; però, si ho féssim, l'endeutament passaria del 32% al 52%, una xifra del tot assumible”, va remarcar Josep Salom, que també encapçala la regidoria d'Hisenda des del mes passat. La intenció és que, després d'aquest moviment, el pla econòmic financer que s'engegarà el 2018 faci tornar a la normalitat un ajuntament amb una situació econòmica relativament còmoda i que fa anys que té el fre de mà posat pel què fa a la despesa.

Una desena de projectes

Entre les inversions previstes trobem des de la millora i la rehabilitació de la zona esportiva, les millores de carrers, l'ampliació de l'escola bressol o la reforma d'una part de l'edifici de l'ajuntament. També hi ha projectes que no generen consens entre l'equip de govern format per Convergència i el principal grup a l'oposició, ERC, com és el fet d'arreglar l'antic solar de l'escola El Castell per situar-hi l'esplai Güitxi Güitxi en cargoles, ja que l'actual emplaçament d'aquesta entitat es destinarà a un centre cultural.

Per últim, Convergència, ERC i ICV van acordar en el ple de dimecres que una de les inversions més costosa, com és l'ampliació del Museu del Camp de les Lloses, amb un cost d'uns 824.000 euros, només es tirarà endavant si arriba una subvenció del fons europeu de desenvolupament regional (Feder), valorada en uns 350.000 euros.

LES FRASES

És un punt clau del mandat. Volem que els diners de Tona es puguin fer servir per fer coses al poble
Josep Salom
Alcalde de tona
Veiem bé el projecte, però la inversió al Camp de les Lloses no la faríem si no hi ha la subvenció del Feder
Berta González
Regidora ICV de Tona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia