Política

Recaptaran per IBI 60.000 euros menys a Hostalric

La rebaixa del valor cadastral farà abaratir un 4% l'impost l'any que ve

Els veïns d'Hostalric pagaran entre un 4% i un 5% menys en l'impost de béns immobles (IBI) l'any que ve. És part de les ordenances fiscals aprovades en el ple de dilluns passat a l'Ajuntament (amb set vots a favor del PDC i quatre en contra –tres d'ERC i un d'ICV-Verds). L'equip de govern, del Partit Demòcrata Català, recaptarà 60.000 euros menys en IBI, explica l'alcalde, Josep Antoni Frias. En total, el consistori preveu ingressar 1.855.000 euros amb el canvi d'ordenances.

De mitjana, la majoria d'unitats familiars pagaran de 5 a 10 euros menys de rebut, assenyala el batlle. “Això ens obligarà a fer un esforç de contenció a l'hora de fer el pressupost, que ja estem preparant”, indica Frias. La rebaixa de l'IBI es deu al fet que l'Ajuntament va demanar al Ministeri d'Hisenda que rebaixés un 8% el valor cadastral de les finques del poble.

Segons informa l'Ajuntament, “l'IBI per al proper exercici s'ha calculat sobre aquesta base reduïda, tot i que [el consistori] ha aplicat un increment del coeficient que passa del 0,71% al 0,74%”. La reducció del valor cadastral també repercuteix en les plusvàlues.

Escombraries encarides

A diferència de l'IBI, la taxa d'escombraries s'apujarà un 5% per als habitatges familiars, comerços i petites indústries –uns 7 euros més, diu l'alcalde. La pujada es deu al fet que l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha apujat el cànon per tona de residus acumulats. En preus públics, la llar d'infants s'apuja un 2,7% (4 euros mensuals més). El consistori diu que l'any passat s'havia ampliat l'horari de servei i no es va fer pagar més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia