Política

Fernández demana al PSC que assumeixi el resultat del Comitè Federal

El president de la gestora del PSOE evita parlar de sancions o trencadissa en cas que es trenqui la disciplina de vot en la investidura de Rajoy

El president asturià intentarà “persuadir” els socialistes catalans perquè siguin “conseqüents” amb la votació d'aquest diumenge

El president de la comissió gestora del PSOE, Javier Fernández, confia que el PSC “assumirà” la decisió adoptada aquest diumenge pel Comitè Federal del partit d'abstenir-se en segona votació en la investidura de Mariano Rajoy.

En roda de premsa a la seu socialista del carrer Ferraz de Madrid després de la votació on l'abstenció del grup socialista en la investidura del candidat popular s'ha imposat per 139 vots a favor davant 96 en contra, Fernández ha deixat clar que la decisió del Comitè Federal és que el grup socialista al congrés voti en bloc. D'aquesta manera, ha descartat una abstenció tècnica d'11 diputats com la que demanen els crítics.

“Aquest és el plantejament que traslladaré a la direcció del Grup Socialista al Congrés perquè aquest és el mandat del Comitè Federal”, ha sentenciat.

Els socialistes catalans, però, és mantenen de moment ferms en el no a Rajoy. Davant aquesta posició el líder interí del PSOE ha assenyalat que el PSC “avui ha participat democràticament en una votació” i espera que “assumeixi els resultats”.

Fernández no ha volgut parlar dels efectes que podria tenir un trencament de la disciplina de vot per part dels 7 diputats del PSC. “No vull anticipar qualsevol qüestió relacionada amb el no compliment d'una votació democràtica on els companys socialistes del PSC han participat i han donat opinió lliurement”, ha dit. “Intentaré persuadir-los perquè siguin conseqüents amb una decisió que han pres de manera lliure i democràtica” al Comitè Federal i votin en el mateix sentit que la resta dels diputats del grup, ha apuntat.

Un cop el PSOE ja ha pres la seva decisió, el PSC prendrà la seva al Consell Nacional que celebrarà dimarts, tot i que. En aquest sentit, Fernández espera que els socialistes catalans canviïn de criteri “per no portar-nos a una situació més difícil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona