Política

Territori

Tona reclama representació ponderada a la Mancomunitat

El ple del municipi va aprovar una moció que insta a fer canvis en l'assemblea de l'ens supramunicipal

Tona va ratificar per unanimitat en el ple d'aquest mes l'acord que va prendre la junta de govern el setembre del 2015 i que insta a revisar el sistema de representants de la Mancomunitat la Plana, l'ens supramunicipal que gestiona diversos serveis de 12 municipis del sud de la comarca d'Osona. En concret, Tona reclama una representació ponderada en el màxim òrgan de gestió de la Mancomunitat. Des de la seva creació, cada municipi hi aporta dos representants, tingui el volum d'habitants que tingui i sigui quina sigui la quantitat de recursos que hi aporta: “No ens sembla just que tingui el mateix pes a l'hora de prendre decisions un municipi com Tona, amb 8.000 habitants, que un altre que en té 200. Volem posar sobre la taula que es revisin els estatuts”, va dir l'alcalde de Tona, Josep Salom.

En paral·lel a la representació ponderada, la Mancomunitat també haurà d'afrontar un altre punt delicat com és el canvi de la xifra de representants, que en l'actualitat és de 24 membres. Les darreres eleccions van provocar que sis municipis donessin suport a Lluís Verdaguer (CiU) com a president i els altres sis a Anna Magem (Independents). La solució va ser partir-se el mandat, però hi ha el compromís de revisar aquest fet. El problema és que per canviar els estatuts cal la unanimitat de tota l'assemblea, o sigui que per arribar a un acord caldrà parlar-ne bé.

LA XIFRA

12
municipis
formen la Mancomunitat La Plana, i cada un aporta dos representants a l'assemblea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia