Política

municipal

pressupostos

Solsona congela la major part de taxes i impostos

L'impost de béns immobles centra el debat del ple d'ordenances fiscals

El ple de l'Ajuntament de Solsona va aprovar divendres congelar la major part de taxes i impostos per al 2017, amb el vot favorable del govern (ERC i PSC) i l'abstenció de l'oposició (CDC i Alternativa per Solsona-CUP). L'impost de béns immobles (IBI) va centrar el debat.

El govern de Solsona sí que ha modificat quatre taxes. El regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, va explicar que es tracta d'una “reestructuració i alta d'alguns serveis municipals” però que “no pretenen encarir res, sinó fixar unes taxes que no existien”. Una de les taxes que varien és la dels serveis funeraris, que incorpora 150 euros per l'ús de l'antic Club Sant Jordi per a funerals civils, com també els desplaçaments de la funerària fora de la població. També es regula l'adopció de gossos del centre de recollida d'animals abandonats, que costarà entre 150 i 180 euros. I s'actualitzen el preus de l'escola de música.

Sobre l'IBI, CDC va recordar que van votar favorablement a la revisió de les ordenances fiscals del 2016 perquè se'ls va dir que hi hauria un estalvi en el rebut de l'IBI en un 9% i consideren que no ha estat així. El govern va replicar que ha baixat un 8,9%. CDC també reclama bonificacions per a persones vulnerables. Alternativa per Solsona-CUP va reclamar una fiscalitat progressiva i va lamentar que no s'hagin acceptat les seves propostes.

La CUP posa avui a debat el porta a porta

Alternativa per Solsona-CUP organitza avui un debat sobre el sistema de recollida selectiva d'escombraries porta a porta per conèixer l'experiència d'altres municipis i valorar-ne la implantació a Solsona. L'acte tindrà lloc a la biblioteca Carles Morató, a les set de la tarda, i tindrà la participació de Josep Casafont, regidor de Medi Ambient de Navàs, Pere Bitriu i Roger Vinyas, representants de la comissió de porta a porta d'Artés, i Josep Pintó, exregidor de Medi Ambient de Sant Llorenç de Morunys. En l'acte es volen contrastar experiències i posar damunt la taula arguments a favor i en contra d'un sistema que consisteix a instal·lar punts de recollida davant de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia