Política

Ginsa no tindrà presència de tots els grups de Reus

El PP havia presentat la moció per tenir “informació directa i de primera mà” sobre la situació de l'hospital

El ple aprova revisar les exempcions que es fan a l'IBI de les propietats de l'Església

La política sanitària i els seus organismes rectors continuen monopolitzant novament el debat polític reusenc. En aquest cas, la controvèrsia va estar ahir centrada en la necessitat o no que tots els grups municipals del consistori reusenc tinguin representació al consell d'administració de Ginsa, tal com demanava el Partit Popular. Una moció que, finalment, va ser rebutjada.

“Vostè diu que no hi ha motius per la presència dels grups a aquesta agrupació d'interès econòmic”, va afirmar Sebastià Domènech, i “si ara no n'hi ha quan cada mes hi ha un milió més de dèficit a l'hospital no sabem quan n'hi haurà”. “Volem informació directa i de primera mà”, va justificar el portaveu popular. Per la seva banda, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, va explicar que si augmenten els representants de Reus en l'esmentat consell es correria el risc que també ho facin els ajuntaments de Tortosa i Amposta, de manera que se superaria els quinze representants que la LRSAL permet.

“Tota l'estructura sanitària de Reus està malament”, va afirmar amb rotunditat David Vidal (CUP), qui va recordar que “s'ha passat d'un escenari en què 10 persones cobraven un milió d'euros a tenir 5 milions de dèficit a l'hospital” per justificar el seu suport a la moció popular. Molt diferent va ser el posicionament del PSC, que va recordar que quan el PP governava, junt amb CiU a Reus, va adduir un informe jurídic per rebutjar aquesta presència. “Volem ser al consell perquè potser quan vam prendre la decisió sobre el cessament de la direcció no teníem tots els elements”, va afirmar Pepa Labrador (C's).

En un altre ordre de coses, el plenari sí que va aprovar la revisió de les exempcions al pagament de l'IBI a l'Església catòlica i a la resta de confessions religioses. Amb l'abstenció de C's i el PP, la moció del PSC permetrà revisar quines d'aquestes propietats tenen actualment bonificació i si realment els usos que s'estan duent a terme compleixen a la llei.

Adéu al regidor que va destapar Innova

És innegable que la posteritat recordarà David Vidal (CUP) com el regidor que va destapar Innova, una etiqueta que ahir va voler defugir en el seu comiat institucional després de 5 anys al consistori. Tot i el to distès i elogiós que la resta de formacions van dispensar-li en les seves intervencions, Vidal no es va mossegar la llengua, precisament... D'aquesta manera, va deixar perles avançant que si “l'any que ve sóc a l'Ajuntament no serà perquè m'hi han endollat" sinó perquè“faré pràctiques sense remuneració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia