Política

Setge al procés sobiranista

El govern espanyol considera “normal” la detenció de l'alcaldessa de Berga: “A Espanya les lleis estan per complir-se”

Méndez de Vigo recorda que el seu executiu ha promès “complir i fer complir la llei”

El nou portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha qualificat de fet “normal” la detenció aquest divendres de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per la seva negativa a declarar davant el jutge que l'investiga per haver mantingut l'estelada al balcó de l'Ajuntament. A la seva primera compareixença com a portaveu, Méndez de Vigo ha assegurat que “les sentències judicials estan per complir-se” i per tant “quan algú viola la llei i hi ha un tribunal que diu que s'han de complir, el normal i el que passa a qualsevol país d'Europa és que sigui la policia autonòmica o la que sigui, faci complir les sentències judicials”.

Fidel al discurs que ha enviat els últims cinc anys la seva predecessora, Soraya Sáenz de Santamaría, Méndez de Vigo ha apuntat que “el missatge que cal traslladar a les opinions públiques” és que la llei afecta per igual tothom i que “a Espanya les lleis estan per complir-se”.

“Qui no les compleixi, qualsevol, ha d'assumir les seves conseqüències”, ha dit en resposta a una pregunta durant la roda de premsa posterior al primer consell de ministres del nou executiu de Mariano Rajoy.

En aquest sentit, ha apuntat que segons el seu criteri, i contràriament a la lectura que s'ha fet d'aquesta detenció per part dels sectors independentistes, el que ha “d'escandalitzar” la gent és que “no es compleixi la llei”.

També ha advertit que el seu executiu vetllarà per “complir i fer complir la llei”. “Avui hem jurat o promès davant el Rei fer complir la Constitució, i per descomptat que ho farem”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia