Política

tribunals

guerra de banderes

La Catalunya Central, amb Venturós

La detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per dur-la al jutjat a declarar va generar ahir al vespre una onada d'actes per mostrar-li suport a tot el país, especialment a la Catalunya Central. De fet, molta gent del territori es va desplaçar fins a la capital del Berguedà per participar en la concentració que s'hi feia, però altres poblacions també van fer actes de suport. És el cas de Vic, on una cinquantena de persones es van reunir a la plaça major. Entre els regidors de CiU, Esquerra i la CUP també hi havia Joan Coma: “Tota la solidaritat a l'alcaldessa de Berga. Nosaltres també estem pendents que ens diguin què hem de fer. Si vénen, normalitat total, i mantenir la calma”, va explicar Coma.

A Manresa, un centenar de persones es van reunir davant la casa de la vila acompanyats de diversos representants del consistori. L'alcalde, Valentí Junyent, va llegir un manifest de suport a Venturós i en contra de la “judicialització de la política”. La concentració va finalitzar amb crits de “no estàs sola” i el cant d'Els segadors.

A l'Anoia, una cinquantena de persones es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada i més d'un centenar ho van fer a Capellades, municipi governat per la CUP.

Aquesta informació ha estat elaborada per
Guillem Freixa, Noemí Badrenas i Òscar López.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia