Política

La Nit del Bages advoca per un procés “astut” i “resistent”

L'acte, organitzat per l'ANC, l'AMI, el CCN i Òmnium, va estar marcat per la detenció, divendres, de Venturós

“Quan he arribat a Sant Benet, el primer que he vist ha estat una guineu. És un clar senyal d'allò que necessita Catalunya per afrontar el procés cap a la república: astúcia.” Amb aquestes paraules va iniciar el seu parlament el conseller de Salut, Antoni Comín, a la Nit del Bages per la República Catalana, que es va celebrar divendres a la nit a Món Sant Benet. Era la sisena edició de la vetllada, organitzada per l'ANC, l'AMI, el CCN i Òmnium i que fins ara portava el nom de Nit del Bages per la Independència.

Comín es va referir a la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per clamar la “unitat i resistència” dels catalans contra la “judicialització de la política”. El conseller va carregar contra el govern espanyol “per haver intentat que l'independentisme es cansi i s'acabi dividint” i va encoratjar els partits a fer pinya “si cal desobeir”: “Portar un alcalde davant la justícia és fàcil, portar-ne 400 ja no ho és tant”, va dir.

L'acte també va tenir les intervencions de la vicepresidenta d'Òmnium Cultural, Marina Llansana, i del periodista Vicent Sanchis. Hi van assistir unes 250 persones, entre les quals hi havia David Saldoni, alcalde de Sallent; Jordi Corrons, president d'Òmnium Bages; Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya; Ivet Castaño, líder del PDC Bages, i els regidors de Manresa Marc Aloy i Jaume Arnau, entre d'altres.

LA FRASE

Hem de guanyar el referèndum, no pot ser un altre 9-N. Cal treballar units i formar un sol bàndol
Marina Llansana
Vicepresidenta òmnium cultural


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.