Política

Tots els edils de Celrà ratifiquen el discurs del regidor de Vic investigat

El ple de Celrà va aprovar dimarts a la nit per unanimitat una moció de suport al regidor de Capgirem Vic Joan Coma, que és investigat per l'Audiencia Nacional i ha estat citat a declarar per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. Com a mostra de solidaritat, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va repetir el mateix discurs que va fer Coma al ple municipal de Vic i pel qual és investigat. Després tots els regidors del ple, tant de la CUP com d'ICelrà-ERC i de CiU, van subscriure les paraules de l'alcalde com a seves. Cornellà va assenyalar que “la millor solidaritat amb en Joan és repetir les seves paraules com a gest en favor de la llibertat d'expressió”, i hi va afegir: “Que l'Audiencia Nacional ens investigui a tots els càrrecs electes. En Joan i tots els càrrecs electes imputats en diferents causes no caminaran mai sols.”

El discurs de Coma, pel qual se l'ha acusat d'incitació a la sedició i que va ser repetit dimarts a Celrà, es va fer al ple de Vic del desembre de l'any passat amb motiu de l'aprovació d'una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament del 9 de novembre del 2015. Entre altres coses, el regidor de Vic va afirmar: “Desobediència, fa temps que la reclamem. Sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous.” En aquest sentit, va fer una crida a la desobediència del consistori si l'Audiencia Nacional li requeria documentació, com ja havia fet amb altres ajuntaments als quals havia obert diligències per haver aprovat la mateixa moció. “Defensem el seu dret a la desobediència davant d'una institució il·legítima, anacrònica i hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.