Política

Carles Puigdemont ja és fill predilecte de la vila d'Amer

El ple de l'Ajuntament li va atorgar ahir la distinció per unanimitat i li va concedir la medalla d'or de la vila per la seva condició d'amerenc i per la seva tasca pel procés independentista

L'Ajuntament d'Amer va nomenar ahir per unanimitat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fill predilecte del municipi i, a més, li va atorgar la medalla d'or de la vila, en un ple que va ser breu però emotiu, i en què es va omplir la sala de públic, amb l'assistència de familiars del president. L'alcaldessa, Maria Rosa Vila (PDECat), va destacar en la seva intervenció l'orgull dels amerencs pel fet que un fill del municipi “que es pelava els genolls a la nostra plaça” sigui al capdavant del procés que ha de dur Catalunya a la independència. El reconeixement, doncs, és doble, pel fet de ser el primer amerenc president de la Generalitat que no ho és per la seva condició d'abat del monestir, i perquè el context polític i històric actual dóna més rellevància a la presidència de Puigdemont. El portaveu d'ERC (que governa juntament amb el PDECat), Salvador Clarà, va destacar que es tractava d'un dia històric, ja que se celebrava el 1067è aniversari de la consagració del Monestir de Santa Maria d'Amer, feta el 9 de novembre del 949, i es distingia Puigdemont com a fill predilecte. “En Carles és d'Amer. No és que hi hagi nascut accidentalment, sinó que n'és. Que se'n sent. Que s'ha format entre la nostra gent”, va destacar Clarà, que hi va afegir també que el president “ha portat el nom d'Amer a totes les cases de Catalunya”. A més, per ERC és especialment emotiu, va dir, perquè presideix el govern “que ens ha de dur al nostre somni”. El portaveu de Junts per Amer, Moisès Garcia (a l'oposició), va fer una intervenció breu i va al·legar que el protagonisme l'havia de tenir el president. Malgrat tot, va destacar que els membres del seu grup se senten orgullosos del reconeixement “com a amerencs i en el sentit nacional”, malgrat que haurien preferit fer-li l'homenatge quan el procés arribi al seu objectiu final.

La proclamació enceta els actes de les festes de l'Aniversari d'Amer, que es clouran diumenge amb la visita de Puigdemont. En el programa, que es pot consultar a http://www.amer.cat/festes-de-laniversari, hi ha hagut un canvi, ja que lacte de l'Assemblea Nacional de Catalunya de diumenge es farà a les dotze, coincidint amb l'acte central de Barcelona a Montjuïc, i no a la una de la tarda com s'havia previst inicialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.