municipal
denúncia
La regidora denunciant de l'afer d'Almacelles nega que tingui motius polítics
Laia Martí, vinculada a ICV, diu que només vol aclarir les contractacions de personal i diversos treballadors l'escridassen per por de perdre la feina
Conflicte obert a Almacelles. Després que dimarts els Mossos d'Esquadra fessin una entrada i un escorcoll a l'ajuntament d'Almacelles i en gestories que treballen per a aquest consistori, bona part del personal de l'Ajuntament està enfrontat amb Almacelles Lliure, candidatura vinculada a Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), per haver denunciat a la fiscalia presumptes irregularitats en la contractació de personal. Amb la investigació, impulsada per la fiscalia, es vol aclarir presumptes irregularitats en la contractació de 38 treballadors municipals.
La regidora d'Almacelles Lliure, Laia Martí, va defensar ahir que la presentació d'una denúncia a la fiscalia ara fa un any no responia a cap mòbil polític, sinó que només perseguia aclarir un seguit de contractacions de personal municipal. Laia Martí assegura que va recórrer a la fiscalia després que la formació no hagués obtingut la informació relacionada que havia sol·licitat a a l'equip de govern convergent. El cas ha posat en peu de guerra els treballadors municipals, però la regidora va al·legar ahir que “no es tracta d'una denúncia contra ningú, sinó per unes presumptes irregularitats” detectades pel grup municipal ecosocialista, amb l'objectiu de “garantir la igualtat d'oportunitats i la transparència a l'Ajuntament”.
En aquest context, una cinquantena de treballadors municipals es van concentrar ahir al migdia davant del consistori per expressar el seu suport als 38 treballadors afectats per la investigació, que, segons lamenten, podrien acabar anant al carrer.
Els concentrats van intercanviar paraules i acusacions amb els representants d'ICV, interrompent la roda de premsa que estaven oferint. El clima de crispació al municipi és notori i Laia Martí fins i tot va denunciar a la Policia Local d'Almacelles que algú havia llançat un ou a casa seva.
Segons Martí, el grup ecosocialista que representa va detectar que en els registres que anualment publica l'Ajuntament “hi apareixia gent que estava treballant o gent que s'havia contractat per urgència –que només poden treballar un màxim de tres mesos–, i tot i això tres anys després continuaven treballant al consistori”.
La regidora defensa que “no és una denúncia contra ningú”, però sí que va admetre que persegueix “posar fi a un sistema que s'ha estat utilitzant a Almacelles fins ara”. “Ens sembla molt bé que la gent pugui treballar, però nosaltres hem de garantir que hi hagi igualtat d'oportunitats i transparència, i que se segueixin els procediments legals”.
LA FRASE
LA XIFRA
La fiscalia, com a segon recurs
La regidora d'Almacelles Lliure explica que, després d'investigar el cas pel seu compte, va detectar indicis de suposades irregularitats i finalment, el novembre del 2015, va decidir posar-les en coneixement de la fiscalia. Segons manté Laia Martí, es va decantar per aquesta opció perquè l'equip de govern encapçalat per Josep Ibarz (PDECAT) no li va facilitar la informació que havia sol·licitat. “Així era impossible poder aclarir els dubtes”, lamenta la regidora ecosocialista. “Consideràvem que era la nostra obligació ètica i moral com a representants del poble”, ha afirmat. Posteriorment, la denúncia va ser admesa, un fet que Almacelles Lliure va aprofitar per anar-la ampliant en aquests últims mesos, aportant-hi nova informació.