Política

Conferència presidencial

Puigdemont insta a basar l'administració en la confiança

En la festa dels gestors administratius, reunits a Vilablareix, els demana ajut en aquesta tasca per tal d'evitar la “falta de credibilitat” de les administracions, que “obre portes a populismes”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que cal “modernitzar” l'administració a través de “canvis profunds” i va remarcar que, si es vol que sigui “solvent, eficaç i eficient, cal fer-ho basant-nos en la confiança”. El president, que va clausurar la festa professional del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya (Cogac), amb més de 400 professionals reunits a l'espai Mas Marroc de Vilablareix, va reconèixer la tasca d'aquests professionals, que va qualificar de “gestors de confiança”, i els va demanar ajut: “Us necessitem per establir un marc de confiança més gran entre l'administració i la societat.” Puigdemont va subratllar que cal recuperar la credibilitat de les administracions per evitar els populismes: “Com a societat democràtica, no ens podem permetre la falta de credibilitat de les administracions, que obre les portes a posicions polítiques populistes i maximalistes que posen en risc algunes de les conquestes que s'han anat assolint en els últims anys.”

Pel que fa a la necessitat de modernitzar l'administració, va insistir que cal “més agilitat, més transparència i més exigència, i reforçar la justícia i l'equitat, ser més eficients.” I va deixar clar que, per aplicar totes aquestes mesures de modernització, cal la implicació de molts agents: “Això no ho podem fer sols, no ho pot decidir una administració o una legislació”, va afirmar, sinó que “calen canvis profunds en moltes direccions, també legislatius i de statu quo”.

Reconeixement

En el seu discurs, Puigdemont va voler destacar no només el paper dels gestors administratius com “un agent fonamental en la modernització de les relacions entre la societat i l'administració”, sinó que també els va agrair la seva tasca a l'hora d'ajudar a “fer més sostenible un sistema en temps d'estrès, a fer possible un país que vèieu en directe com anava caient i com arrossegava empreses i famílies”.

Per la seva banda, el president del Cogac, Alfonso Lluzar, va exposar els avenços assolits pels gestors administratius els últims anys, que fan que la relació entre societat i administració sigui més eficient i segura: “Catalunya ha estat pionera en molts projectes; per exemple, el primer pagament telemàtic d'un impost a Espanya va ser realitzat per un gestor administratiu català.” A l'acte, també hi van assistir el conseller de Justícia, Carles Mundó, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

LA XIFRA

400
professionals
van participar en la festa professional dels gestors administratius, celebrada a Vilablareix.

LES FRASES

Si volem una administració solvent, eficaç i eficient, ho hem de fer basant-nos en la confiança
Carles Puigdemont
president de la generalitat
No ens podem permetre la falta de credibilitat de les administracions, que obre les portes a populismes i maximalismes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.