Política

Sort torna més d'un milió en subvencions no executades

L'equip de govern presenta els resultats d'una auditoria externa que conclou que el consistori ha de retornar uns 1,28 milions d'euros de subvencions que no s'han executat correctament

Una auditoria encarregada per l'Ajuntament de Sort i efectuada sobre 14 expedients de subvencions per valor d'uns 2,79 milions d'euros ha conclòs que el consistori haurà de retornar uns 1,28 milions d'euros, dels quals 988.816 corresponen a subvencions que no han estat destinades al seu fi i uns 297.820 euros en concepte d'interessos. D'aquest deute, el consistori ja ha pagat 390.290 euros. A banda de les subvencions i els corresponents interessos a retornar, l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, va explicar durant el ple ordinari de dilluns que, per incompliment de la normativa reguladora, també hi ha el risc que s'exigeixi el retorn de subvencions que encara no s'han cobrat o de les quals ja s'ha cobrat una part, per un import de 486.820 euros. Per la “mala gestió” de l'anterior equip de govern de CiU, l'actual (Fem Municipi i la CUP) ha demanat la dimissió com a regidor de l'antic alcalde, Llàtzer Sibís, i de dos regidors més, una petició rebutjada per l'exalcalde. L'Ajuntament presentarà pròximament un pla de sanejament per tirar endavant el consistori amb aquesta situació econòmica. El ple s'ha fet al cinema Els Til·lers i hi han assistit unes 250 persones. Entre els expedients auditats destaca el d'infraestructures al camp de regates, del qual ja s'han retornat 150.000 euros i 23.979 d'interessos. De l'expedient de la biblioteca s'hauran de retornar 443.721 euros i 231.888 euros d'interessos. Del Museu de les Papallones, subvencionat amb 135.000 euros, se n'hauran de retornar 111.383, i del castell s'haurà de retornar la totalitat, 486.820 euros. Sibís va defensar la seva acció de govern quan era alcalde.

LA XIFRA

1,28
milions d'euros
és l'import que haurà de retornar l'Ajuntament de Sort de subvencions no executades.

Pujada de taxes i impostos municipals

El ple també va servir per aprovar –amb els vots en contra de CiU– la modificació de fins a 13 ordenances fiscals que preveuen l'increment de taxes i impostos municipals. L'alcalde, Raimon Monterde, va admetre que fer-ho “no ha estat una tasca gens agradable” per a l'equip de govern. El regidor Pere Bascones va assegurar que la pujada s'ha fet perquè “la situació ho exigia”, ja que s'ha hagut d'equilibrar el dèficit dels darrers anys. Bascones ha lamentat “l'herència rebuda” de l'anterior equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia