Política

diada de la constitució

La CUP defensa que aquest 6-D “és normal treballar” perquè no hi ha res a celebrar

Mireia Boya assegura que la Constitució “cau a trossos”, “no ens representa” i “l'única cosa que fa és coartar les llibertats del poble català”

La CUP ha defensat que aquest 6-D “és normal” que els ajuntaments obrin portes i treballin com un feiner més perquè no hi ha res a celebrar.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha ho dit des de Celrà, on ha assistit aquest dimarts a la inauguració de la remodelació de la plaça de la Constitució, que ha estat rebatejada amb el nom de la poetessa Maria Mercè Marçal.

Boya ha explicat que la seva formació ha convocat avui tots els seus càrrecs electes municipals a treballar –formin part o no dels equips de govern– i que tots els ajuntaments en els quals governen –una dotzena– han obert les seves portes.

La diputada cupaire creu que “és normal” treballar aquest dimarts, perquè “aquesta és una Constitució que cau a trossos i no ens representa. Segons ella, la carta magna és obsoleta perquè “molts no l'hem votada” i que “l'única cosa que fa és coartar les llibertats del poble català”.

“Tothom que està treballant avui simplement ha pres la humil decisió de no donar cap pas enrere, lluitar per les llibertats que tant anhela el poble de Catalunya i mostrar la seva determinació amb el procés de ruptura”, ha assegurat.

Arreu de Catalunya, fins a 385 regidors de la CUP han anat avui als consistoris. I segons ha recordat Boya, a tots aquells ajuntaments on la formació governa –en total, té una vintena d'alcaldies- s'han obert les portes.

Per contra, hi ha hagut municipis, com Mataró, on els regidors no han pogut entrar al consistori, perquè no formen part de l'equip de govern i l'Ajuntament estava tancat. “Tot i així, els regidors han decidit anar als mateixos locals de la CUP o a d'altres espais municipals per treballar amb normalitat”, ha subratllat la diputada.

Constitució cremada a Valls

La CUP de Valls ha dut a terme la “tradicional” crema de la Constitució a la plaça del Blat, on hi ha l'Ajuntament. L'acció, convocada per l'Esquerra Independentista de Valls, es fa des de fa 29 anys.

L'acte s'ha realitzat aquest a les dotze del migdia. Prèviament el grup municipal de la CUP ha obert el despatx que té dins del consistori on hi ha fet una reunió de treball.

Des de la CUP es fa una crida a “respectar la sobirania municipal i obrir els ajuntaments, ja que no reconeixen ni la constitució ni l'estat espanyol com a marc jurídic propi”. “La Constitució és hereva d'un règim franquista i va ser feta amb un pacte de silencis i renúncies”, conclouen els cupaires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia