Política

tribunals

judici a Forcadell

L'advocat de la presidenta i d'ERC

Andreu Van den Eynde (París, 1975) és l'advocat de Barcelona encarregat de la defensa de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, davant el TSJC. També és el lletrat d'ERC, però en aquest àmbit té poca feina, ja que tot i que s'han usat les clavegueres de l'Estat espanyol per emmerdar dirigents republicans, no han trobat cap pufo, ni real ni inventat.

Llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra, Van den Eynde fa disset anys que exerceix de penalista. S'ha especialitzat en delictes informàtics, amb formació a Europa en la prova electrònica i el ciberdelicte. Apassionat de les noves tecnologies, cada cop que trepitja un jutjat deu experimentar un viatge cap al passat, com el protagonista de Regreso al futuro. És força actiu i àcid a les xarxes socials, i recupera energia tocant la guitarra a la banda de punk rock President Blutarsky... Home elegant, Van den Eynde parla clar i català: no enganya i exigeix el mateix rigor ètic –que ell assegura que s'aplica– al col·lega o al periodista de torn. Ha dut el colpidor cas dels familiars de 12 víctimes mortals atropellades pel tren a Castelldefels, l'any 2010. De casos mediàtics, ara té la defensa de l'exdirector d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, acusat en la trama del 3%, que el jutge del Vendrell té pendent de resoldre, des del gener passat, si l'envia a Barcelona o bé a l'Audiencia Nacional.

El perfil Andreu Van den Eynde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia