Política

Municipal

La Generalitat adverteix Tossa que no té interventor

Ho va posar de manifest el grup de CiU, ahir en el ple extraordinari d'aprovació del pressupost del 2017

L'Ajuntament de Tossa va aprovar ahir, amb el vot a favor dels regidors de l'equip de govern (TU i regidora no adscrita), el pressupost del 2017, que puja a 10.900.000 euros. El grup de CiU, a l'oposició, va votar-hi en contra criticant diversos aspectes, sobretot de l'àrea d'inversions, però va justificar finalment el seu vot tenint en compte un escrit de la direcció general de l'Administració Local que va entrar a l'ajuntament el 21 de novembre en el qual adverteix que Tossa no té interventor. Qui fa d'interventor, Josep Gotarra Baltrons, segons adverteix la direcció en l'escrit, no ha estat nomenat per la direcció general de l'Administració Local, ja que es va nomenar interventor el 17 de juny del 2013 mitjançant un decret d'alcaldia (segons consta en la resposta que va donar l'alcaldessa, Gisela Saladich, vuit dies després), mentre que era la direcció que ho havia de fer.

La direcció insta l'alcaldessa a deixar el nomenament sense efectes, i a més, respecte d'un altre funcionari, Josep Serra Oliveras, que consta com a tècnic d'administració general (TAG), la direcció informa també que la seva feina a temps parcial a l'Ajuntament de Tossa i la d'interventor a Castell-Platja d'Aro són incompatibles.

L'alcaldessa va recordar en la seva resposta a la direcció que quan el seu equip va entrar a l'Ajuntament el 2011 la hisenda local estava en ruïnes: “Ens vam veure obligats a reorganitzar l'àrea econòmica amb els mitjans de què disposàvem. L'interventor de carrera va fugir, literalment.” A banda de no compartir algunes argumentacions de l'escrit de la direcció, l'alcaldessa acusa CiU de persecució als funcionaris, en particular a Josep Serra.

La portaveu de CiU, Imma Colom, va acabar argumentant el no al pressupost “perquè el signa una persona que s'ha posat com a interventor i no ho és”. D'altra banda, l'equip de govern va posar de manifest que en els últims anys s'ha pogut passar d'un endeutament del 135% a només el 35%, fet que en part atribueix a la gestió del qüestionat Josep Gotarra, a qui Saladich va elogiar.

Cultura ajudarà en el museu

El pressupost per al 2017 puja a 10.900.00 euros, i té una partida d'inversions de 507.500 euros, dels quals 210.000 són per a la nova planta de l'ajuntament nou a La Nau. Es tracta d'un pla plurianual, i el cost global del nou ajuntament és de 800.000 euros. Davant les crítiques per la inversió de 30.000 euros per al Museu Municipal, que CiU va considerar ridícula, l'alcaldessa va enumerar les millores que ja s'hi han fet, i que estan pendents d'una reunió amb el Departament de Cultura, ja que, segons va dir, des del departament “creuen que ens hauran d'ajudar per fer el museu accessible”. L'Ajuntament, doncs, negociarà perquè el Museu Municipal –que ha quedat fora del Registre de Museus de Catalunya– s'hi torni a incorporar o s'hi mantingui a precari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les bases d’ERC decideixen si canvia el cicle

barcelona
estats units

Trump Media cau a la borsa des que l’expresident s’enfronta amb Harris

barcelona
unió europea

La llei d’intel·ligència artificial de la UE entra en vigor

barcelona
regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona
política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

barcelona
Polònia

El periodista Pablo González, alliberat en un intercanvi de presos

barcelona
TURQUIA

Els EUA i els seus aliats intercanvien 26 presoners amb Rússia

barcelona
tribunals

Marchena, Lamela i tres jutges més eviten decidir l’amnistia per a Serret i Simó

barcelona
estats units

Harris titlla de “falta de respecte” els atacs de Trump a la seva identitat racial

barcelona