Política

Consulta ciutadana

Bàscara pregunta als veïns si cal vendre l'ajuntament

Estan cridats a participar en la consulta uns 800 majors de 16 anys que podran votar al Casal Ferrer

La mesa única estarà oberta de les 10 del matí a les 8 del vespre de demà, diumenge

Diumenge vinent se celebrarà a Bàscara la consulta popular no referendària perquè tots els veïns puguin expressar lliurement la seva opinió sobre la possible venda de l'edifici de l'ajuntament com a mesura de salvació per la malmesa economia municipal. La pregunta que es plantejarà als votants diu: “Esteu d'acord amb la iniciativa de procedir a la venda de l' edifici de la Casa Consistorial (Casal Ferrer), tot modificant amb aquesta finalitat el pla d'ordenació urbanística municipal?”, i es podrà votar de manera afirmativa o negativa. Inicialment la pregunta volia ser més directa, i se n'havia proposat una que deia: “Estàs d'acord a vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute municipal?”. Però la necessitat d'adequar la qüestió a la realitat jurídica que obligava a modificar el POUM per fer la venda va aconsellar els responsables a fer el canvi, segons va explicar ahir Narcís Saurina, l'alcalde de Bàscara.

Estan cridats a participar en la consulta tots els majors de 16 anys que estan empadronats al municipi de Bàscara. Al llarg d'aquesta setmana, l'Ajuntament ha fet crides a anar a votar. “El govern municipal –destacava el seu alcalde– no s'ha decantat per cap de les dues opcions. Únicament demanem que s'expressi l'opinió.” L'alcalde, d'ERC, va explicar que, en el cas que el resultat de la consulta sigui negatiu, “el no l'acceptaríem com a vinculant”. Si, en canvi, el resultat de la consulta és favorable a vendre l'edifici de l'ajuntament, en aquest cas l'Ajuntament executarà la tria exclusivament “si no queda cap altra opció” per reflotar la malmesa economia municipal.

Aquesta setmana el govern ha fet trobades amb els veïns. Han estat tres, i s'han fet a Calabuig, a Orriols i a Bàscara. El govern ha exposat durant les reunions l'estat en què es tancaran els comptes a finals d'aquest any. “Almenys aquest 2016 no hem perdut diners. És clar que el superàvit és insuficient”, definia Saurina, que informa que han plantejat quin és el pla d'ajust previst i han posat sobre la taula a què s'enfronten.

El setembre del l'any 2015 ja es va fer una consulta a Bàscara; aquella vegada per decidir quin era el sou que havia de tenir l'actual alcalde de la població, Narcís Saurina. Pel que fa a la participació, aquell cop va arribar al 48,68%, ja que van votar 351 de les 721 persones censades. Aquell cop s'havia marcat el resultat com a vinculant si s'arribava a una participació d'un 50%.

LA XIFRA

10
hores.
Els votants de Bàscara podran votar a l'ajuntament des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.

LA FRASE

El no l'acceptarem com a vinculant; el sí, si no hi ha més remei
Narcís Saurina
Alcalde de Bàscara

LA DATA

18.12.16
Consulta.
Aquesta és la data de celebració de la consulta no referendària que es farà a Bàscara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.