Política

Societat

La Diputació demana a l'Estat el traspàs de les casernes sense ús

El ple de la Diputació de Tarragona va aprovar ahir una moció presentada per la CUP i ERC en què s'insta el govern espanyol a transferir la propietat de les casernes de la Guàrdia Civil que estiguin sense ús. La moció va obtenir el suport de CiU, el PSC, ERC i la CUP, l'abstenció de Ciutadans i el vot contrari del PP. La proposta demana a l'Estat que traspassi als ajuntaments la propietat dels immobles de les casernes abandonades “per tal que se'ls pugui donar un ús per a la ciutadania”, tal com expressa un dels acords de la moció. El portaveu del grup polític de la CUP, Edgar Fernàndez, va recordar que, a l'octubre del 2004, després d'una reunió entre el senador d'ERC, Lluís Aragonès, el llavors secretari general d'Habitatge de la Generalitat i alts càrrecs de la Guàrdia Civil a Barcelona, el cos de seguretat es va mostrar favorable a destinar les casernes a habitatge de protecció oficial i, el febrer de 2005, l'Estat i la Generalitat van establir un principi d'acord. Fernàndez denuncia, dotze anys més tard, “l'incompliment d'aquell principi d'acord”.

La sessió de l'últim ple de l'any va començar amb un minut de silenci en record de les veïnes de la Pobla de Mafumet, Carmen Ginés, i de Barcelona, Victòria Beltran, –darreres víctimes d'una mort per violència masclista–, i dels morts de l'atemptat de Berlín. El president de la Diputació, Josep Poblet, també va tenir unes paraules de reconeixement per a l'artista tarragoní Tomàs Palos i per la cooperativa Cellers Domenys, que han rebut la medalla al treball President Macià i la placa al treball President Macià, respectivament, que atorga el govern de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia