Política

Municipal

Polèmica per la taxa de clavegueram, a Llavaneres

El govern local calcularà l'import a partir del consum d'aigua i l'oposició li retreu la pujada significativa del rebut

Els canvis que vol introduir el govern de Llavaneres, format per ERC i Acord, en la taxa de clavegueram no convencen l'oposició. Tot i que l'objectiu és calcular-ne l'import a partir del consum de l'aigua i que el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Albert Sala (ERC), defensi que es vol premiar les persones que facin un ús responsable d'aquest bé, tant CiU com el PP i Ciutadans consideren que suposarà “un increment econòmic molt significatiu per a diferents grups de veïns i comunitats”. En aquest sentit, el regidor de Ciutadans, Carlos Sánchez, va presentar en la darrera sessió plenària al·legacions en contra de la modificació de l'ordenança. Com a resposta, Sala va anunciar que es crearà una comissió per fer un seguiment de l'impacte de la taxa, tal com sol·licitava l'edil. “No volem incrementar el cost, sinó que els ciutadans prenguin consciència que cal estalviar aigua”, va afegir-hi l'alcalde, Joan Mora (ERC). Malgrat tot, les ordenances fiscals es van aprovar amb els únics vots favorables de l'equip de govern. La resta de grups van votar en contra de la proposta municipal.

Pel que fa a l'impost de béns immobles (IBI), es va aprovar que s'apujarà un 3% l'any que ve, amb el compromís d'abaixar-lo els dos últims anys de mandat. D'altra banda, els vehicles híbrids tindran una bonificació del 25% en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i la taxa de recollida de residus es calcularà segons la tipologia d'habitatge i no per la localització com es feia fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia