L'Ajuntament de Roda porta l'auditoria a la Sindicatura de Comptes

PSC i CiU accentuen el seu enfrontament i s'acusen mútuament de les presumptes irregularitats

El PSC, que governa en minoria des de finals de maig, va encendre ahir una mica més la metxa de la crispació amb CiU (l'únic partit amb qui podrien pactar per sortir de la crisi de govern actual) i va anunciar que avui durà als jutjats un nou cas de presumptes irregularitats i relacionat amb la gestió dels convergents al consistori fins a l'any 2007. En aquest cas, es tracta del contracte d'adjudicació del servei de l'aigua als barris de la platja, que es va fer en un mandat anterior i quan encara era alcalde el convergent Rafael Ciuró, ara retirat de la política. «Tenim un informe de l'assessoria jurídica que diu que el procediment no es va fer correctament, ja que ho va aprovar la junta de govern sense cap concurs», va detallar Huerta. Els convergents, però, van considerar la mesura com «una cortina de fum més», en paraules del portaveu del grup, José Donoso. L'exalcalde i cap de llista de CiU, Pere Compte, va afirmar estar convençut «que tots els informes de llavors van avalar el procediment».

Aquest nou ingredient d'enfrontament es va sumar a la dura discussió que socialistes i convergents van mantenir durant el ple d'ahir, i en què CiU va acusar el govern d'haver manipulat l'auditoria per sembrar dubtes en la gestió dels convergents. Donoso va acusar l'executiu d'haver «llençat els diners per la finestra durant l'any 2008» i van titllar l'equip de govern «d'incompetents», a banda de reiterar la seva petició de dimissió. L'alcaldessa, per la seva banda, va llegir un manifest en què va responsabilitzar «l'egoisme» de CiU de la crisi actual i va reiterar que intentaran continuar al càrrec malgrat trobar-se en minoria.

la crònica

Una barca que s'enfonsa

a.p

Frustració, derrota i tristesa. Això era el que es llegia ahir als ulls de molts regidors a la sortida d'un ple en què es va fer evident que els partits de Roda no se'n surten a l'hora de buscar una sortida a la paràlisi política. Un fracàs que ahir va anar acompanyat de tot un circ que va fer palès que, si alguna cosa s'ha aconseguit, és traslladar la crispació al mateix carrer. L'alcaldessa va desallotjar el públic de la sala (tan sols s'hi van poder quedar els periodistes) després que molts comencessin a increpar-la, començant per un assistent que es va presentar com a «exsecretari del PSC a Roda» i que va acusar Huerta de «mentidera». Els que també van enfilar la sortida van ser els regidors de CiU i la no adscrita, que van deixar l'alcaldessa amb la paraula a la boca quan aquesta els va culpar d'haver provocat el bloqueig de l'Ajuntament. A Roda, ni dimiteixen els uns, ni pacten els altres. I, mentrestant, jo no deixo de veure una barca que lentament s'enfonsa.

El govern torna a perdre més votacions

Un cop més, la majoria de facto que formen CiU i la no adscrita Paqui González a l'oposició van tornar a marcar les votacions del ple. De les quatre propostes importants de l'ordre del dia, tres eren impulsades per l'oposició, i consistien en l'inici dels expedients per deixar sense efecte l'externalització de la neteja, la contractació d'advocats per fer arribar l'adjudicació del museu de cotxes antics a la fiscalia i la contractació dels treballs de redacció de la revisió del POUM. Malgrat els informes contraris de l'assessora jurídica municipal, els tres temes van prosperar, tot i que en els dos primers la seva resolució final dependrà d'un informe de la Comissió Jurídica Assessora. L'única novetat va ser la posició del PP, que tot i que el seu únic regidor, Pedro Figueiredo, a les comissions havia donat suport al govern, va optar ahir per l'abstenció, distanciant-se així, per primer cop en els darrers mesos, del sentit de vot del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona