Política

Neus Munté

Consellera de la Presidència de la Generalitat

Millorar i garantir el benestar

El Departament de la Presidència té la responsabilitat de coordinar les polítiques transversals del govern perquè aquestes resultin més efectives. Donat que l'acció de govern posa en el centre les persones, les nostres prioritats per a aquest 2017 són polítiques destinades a millorar i garantir el seu benestar.

Intensificarem la lluita en favor de la igualtat i contra la discriminació de les dones i contra la xacra de la violència masclista, posant en funcionament l'Observatori d'Igualtat de Gènere, que treballarà dades, estadístiques i recerques científiques per millorar les decisions, la planificació i l'avaluació de les polítiques públiques des de la perspectiva de gènere.

Donarem un nou impuls al Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS), mitjançant el pla d'actuació 2017-2020. Es tracta d'aconseguir la transformació del model d'atenció social i sanitària per garantir una atenció integrada i centrada en les persones, capaç de donar resposta a les seves necessitats. La Catalunya que estem construint, inclusiva, justa i igualitària, haurà de disposar d'un sistema d'atenció que garanteixi el benestar, tenint en compte que la realitat de cada ciutadà i ciutadana és diversa i requereix respostes diferents, moltes vegades combinades, que proporcionin les eines per poder viure amb la màxima autonomia en totes les etapes de la vida.

I en l'àmbit de les tecnologies, per donar resposta als nous reptes que es deriven de la revolució digital, crearem l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, per garantir la protecció dels sistemes d'informació. Un servei públic que vetlli per la protecció de les administracions públiques i també per les dades dels ciutadans i les empreses del país. Volem aprofitar les potencialitats de les tecnologies digitals com a motor de transformació de la nostra societat i la nostra economia, però som conscients que per aconseguir-ho hem d'oferir màximes garanties de seguretat.

Aquestes són algunes de les prioritats del departament que encapçalo, així com seguir construint els fonaments d'un país que ofereixi les màximes oportunitats de progrés i llibertat per a tothom i que pugui decidir col·lectivament el seu futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.