Política

Raül Romeva

Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat

Amb veu pròpia a l'exterior

El Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència no havia existit mai com a tal en l'estructura del govern. En aquest primer any de vida hem establert les bases per complir els compromisos contrets a les urnes. En matèria d'Exteriors, hem treballat per fer present la veu pròpia de Catalunya en el context internacional. En aquest objectiu tenen un paper clau les delegacions a l'exterior, que continuem estenent a noves àrees geogràfiques, així com les comunitats catalanes a l'exterior, sobre les quals el Parlament tramita un projecte de llei específic.

Així mateix, cal destacar la reactivació de les actuacions en l'àmbit de la cooperació internacional. Els acords subscrits per col·laborar sobre el terreny en indrets com la Mediterrània oriental o bé el suport a la consolidació de la pau a Colòmbia són bona mostra de la nostra tasca.

També en matèria de memòria democràtica hem aconseguit superar l'estancament dels darrers temps. La commemoració del 80è aniversari de l'esclat de la Guerra Civil ha estat el catalitzador d'un seguit d'iniciatives, d'entre les quals té especial significació el programa d'identificació genètica de desapareguts durant el conflicte i el treball per a la localització i exhumació de fosses, que emprendrem enguany.

Alhora, quant a les polítiques de Transparència i Govern Obert, hem volgut ser particularment actius per garantir una administració que reti comptes i que faci de l'apoderament de la ciutadania un signe d'identitat. En aquesta línia hem avançat mitjançant l'aprovació del codi de conducta dels alts càrrecs, de la nova regulació en matèria de contractació pública o bé amb l'obertura de dades per ampliar-hi l'accés de tothom.

Durant el 2016, doncs, hem redreçat i enfortit les línies mestres del govern en tots aquests àmbits transversals. Tanmateix, l'any que ara comença serà un moment clau per al futur de Catalunya i cal que intensifiquem encara més els nostres esforços col·lectius per poder estar a l'altura d'allò que els ciutadans exigeixen: un país millor. Un país més pròsper, més solidari, més obert al món, més respectuós amb el passat i alhora més concentrat en el futur. El país, en definitiva, que lliurement decidim construir entre tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA