Política

Meritxell Borràs

Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

2017, un somni i quatre reptes

Aquest any els catalans votarem per decidir el nostre futur. Decidirem si Catalunya ha de ser un estat independent, més pròsper, més modern, amb més oportunitats i socialment just. Hi tenim tot el dret perquè és una qüestió de democràcia.

Aquest és el principal objectiu que tenim com a país per als propers mesos. Però alhora també és imprescindible que donem resposta a altres reptes importants del dia a dia. I en aquest sentit plantejo quatre grans objectius.

El primer, seguir garantint el dret a l'habitatge amb el desplegament de la llei de mesures d'emergència en l'àmbit de l'habitatge que tot just ha aprovat el Parlament, i amb la redacció d'una nova llei que abordi a fons el problema del lloguer.

També hem de fer possible que tothom pugui votar fàcilment, independentment d'on visqui. I per això és imprescindible que el Parlament aprovi la llei de vot electrònic per a residents a l'estranger. En ple segle XXI, en què es poden fer centenars de transaccions econòmiques de manera telemàtica i segura, la distància no pot ser una barrera que impedeixi votar amb total normalitat.

Un altre repte que tenim és el de repensar el paper fonamental que desenvolupen les administracions locals, sovint menystingudes i mal finançades. Amb el procés de debat GovernsLocals.cat que hem iniciat amb el món local, posarem les bases de les futures lleis municipals i territorials de Catalunya.

En darrer terme, hem de vetllar per prestar uns serveis públics excel·lents i amb uns treballadors públics motivats, ben remunerats i ben preparats. Amb aquest objectiu, aquest any 2017, si s'aproven els pressupostos, convocarem 7.000 noves places, majoritàriament de metges, infermers, docents, mossos i bombers.

Aspirem a tenir un nou estat perquè volem tenir les millors eines i donar resposta a les il·lusions, preocupacions i necessitats de tots els catalans i catalanes. I només essent protagonistes, només essent actors en comptes d'espectadors farem realitat el somni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia