Política

CONFERÈNCIA DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

“Cadascú ha de fer la seva declaració individual d'independència”

El president de la Generalitat afirma que els referèndums “els valida la gent fent-se'ls seus”

Carles Puigdemont assegura que no acceptarà ni el primer ni el segon “no” de l'Estat espanyol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida avui al poble de Catalunya a culminar el procés que va encetar amb la seva presència al carrer i ho ha fet recordant-los que el primer pas per arribar a la llibertat és que “cadascú faci la seva declaració individual d'independència”. De fet, Puigdemont ha explicat que quan li pregunten si assolirem la independència ell respon que “ja ho estem aconseguint”, a partir del moment que els ciutadans s'adonen que no es pot mantenir la relació entre Catalunya i Espanya. Aquestes són algunes de les manifestacions que han format part d'una conferència que ha ofert a un quart de nou del vespre al Teatre Romea de Barcelona, al barri del Raval.

El president ha reivindicat el 9N i ha afirmat que “en altres països a Mas, Ortega i Rigau se'ls farien homenatges i estàtues per haver ampliat la democràcia” i ha manifestat que és un dia que passarà a la història de Catalunya, així com ho farà el 2017: “les generacions futures ens preguntaran on érem el 2017”.

Puigdemont ha assegurat que intentarà per tots els mitjans aconseguir que el referèndum es convoqui havent-lo acordat amb l'Estat espanyol i ha garantit que no acceptarà “ni el primer ni el segon no”; ara bé ha deixat palesa la seva determinació quan ha assegurat que els referèndums “els valida la gent, fent-los seus”, en el que és tota una declaració d'intencions si Espanya no pacta amb Catalunya.

Ha clos la seva intervenció, d'uns tres quarts d'hora i feta sense llegir -portava a la mà unes poques notes-, demostrant una actitud optimista. S'ha mostrat absolutament confiat que Catalunya construirà “una societat millor per a les persones que vindran al nostre país”, que serà “més pròsper per als seus fills, més democràtic i solidari amb el món”.

La conferència s'havia de retransmetre mitjançant l'aplicació Facebook Live de la pàgina oficial del president, però el nombre de connexions l'ha bloquejat. En aquest article podeu veure el vídeo de la conferència si no ho heu fet a través del canal 324.

  • 20:51 "Aquesta era no depèn de la política, o de mi, depèn de cadascú de nosaltres, és una idea posada en comunió amb la societat per fer una societat millor per les persones que vindran al nostre país"
  • 20:49 "Catalunya serà més pròspera pels seus fills i filles, més democràtica, solidària amb el món"
  • 20:47 "Allò que enceta aquest procés, del qual tots en tenim un bocí a les nostres mans, no és una legislatura, és una nova era en la història de Catalunya. L'era d'una Catalunya lliure i ens toca poder-ho dir sense supòsits ni condicionals"
  • 20:46 "Aquest serà el país de tots. El 2017 és l'any pels que han vingut fa temps i pels que estan venint ara. Les generacions següents ens preguntaran on èrem el 2017. Comença una era"
  • 20:45 "El poble de Catalunya és l'origen i la destinació de tots els nostres esforços. El 2017 no serà un any corrent. És l'any pel qual ens hem estat preparant. Pel que ens hem fet voluntaris..."
  • 20:43 "Tenim al davant un Estat molt poderós i aliats molt poderosos. Nosaltres tenim una eina que molts d'aquests estats no poden tenir: l'acompanyament de la societat. Haurem de reiterar al món que aquest procés no el fan uns polítics, és transversal. No neix d'un laboratori polític, ni d'und espatx. Neix d'abaix"
  • 20:42 "Sabem el que vol dir fer un Estat tot i que no n'hàgim fabricat cap mai. No hi ha un manual d'instruccions, però fem previsió i tindrem seguretat jurídica inapelable"
  • 20:41 "Estem creant les estructures d'Estat. Som tan responsables que les creem perquè el país es pugui posar en marxa si vosaltres ens autoritzeu a ser un estat propi"
  • 20:40 "Hem d'estar preparats per fer el referèndum perquè nosaltres ens el creiem. El vicepresident Junqueras i el conseller Romeva treballen silents però eficaços"
  • 20:39 "El pressupost és necessari i el necessita la gent i el país. Tothom sap el que representa un pressupost per executar un full de ruta"
  • 20:38 "Cercarem l'acord per fer-ho possible. No donaré per acceptat ni el primer ni el segon no. No els posarem fàcil que diguin que no. Tenen el deure d'escoltar la democràcia. No n'hi ha prou amb unu monosíl·lab perquè els catalans no poden fer el que han fet i faran algunes nacions, a Europa també"
  • 20:37 "Aquest és l'any que farem un referèndum vinculant; el que decideixin els ciutadans és el que el Govern i el President implantaran. Són els ciutadans els que autoritzen els referèndums amb la seva participació. La gent és el que els fa vàlids"
  • 20:35 "És preocupant la distància que hi ha entre la noció de democràcia que acredita l'Estat espanyol i la que tenen la majoria de les millors democràcies europees"
  • 20:34 "Quan arribi la sentència el poble de Catalunya haurà de saber respondre tal i com mereixen els consellers i el president Mas"
  • 20:34 "En un país normal a Mas, Rigau, Ortega i Homs se'ls faria un monument, se'ls farien homenatges, per haver engrandit la democràcia"
  • 20:32 "El 9N va ser un exemple d'una declaració col·lectiva d'independència. Al contrari del que dieun des de Madrid va ser un dels moments més honorables del nostre país. Va ser digne. Ens en podem sentir orgullosos"
  • 20:31 "Aquest procés de la postautonomia a la preindependència és un procés que fa tothom en la seva intimitat"
  • 20:31 "Molta gent em pregunta si aconseguirem ser independents. Acostumo a respondre que ja ho estem aconseguint. Quantes actituds nostres, particulars, no són ja una declaració individual d'independència, de dir prou a la idea que teníem de la relació Catalunya-Espanya"
  • 20:29 "La legislatura s'acaba el 2017"
  • 20:29 "Treballarem a fons i fins al final guiats per les millors virtuts"
  • 20:28 "No hem vingut a fer especulació sobre les expectatives electorals d'un o altre, som una generació de gent que ha vingut a tornar la confiança a la ciutadania"
  • 20:27 "Parlo en nom dels meus consellers i del meu vicepresident: som insubornables. El nostre compromís és indefallible. El nostre poble pot confiar en nosaltres"
  • 20:26 "No som temeraris. El coratge es caracteritza perquè qui el fa servir sap que té una gran responsabilitat i que no ha de ser temerari. Hi ha qui ho vol confondre, però no té res a veure"
  • 20:25 "El compromís de fer bé les coses, de governar per a tothom, són coses que també hem fet bé"
  • 20:24 "Les dues agendes: nacional i social són imprescindibles, es retroalimenten. No hem baixat la guàrdia en cap de les dues agendes. Hem sabut defensar la nació i dir que és indissociable de la llibertat i el benestar de les persones"
  • 20:22 "Avui us podria presentar un balanç convencional d'un any de Govern però us ho estalviaré perquè no estem davant d'una situació convencional. Aquesta legislatura no és convencional"
  • 20:21 "Encara que ho vaig dissimular tant com vaig poder, vaig necessitar valor per presentar-me davant del Parlament hores després que Artur Mas em demanés que fos president"
  • 20:20 "El poder pel poder no m'ha interessat mai, només m'interessa el poder com a eina transformadora"
  • 20:19 "Avui ens podem reclamar nació com ho vam fer al segle XVI o al segle XIX"
  • 20:19 "La Diada, el 9 de novembre i tot el que ve aquest 2017 s'inclou en aquesta secular lluita per defensar la seva identitat i els seus interessos"
  • 20:18 "S'ha acabat el cafè per a tots i alguns s'entesten en no admetre-ho. Ara que es parla tant d'ous, per ells va el pollastre"
  • 20:17 Carles Puigdemont raona els motius pels quals no va a la Conferència de Presidents


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia