El PSOE veta les inversions a Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès i Sort a petició del PSC

El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, va denunciar ahir la decisió del PSOE de bloquejar les inversions dels pressupostos de l'Estat als municipis de Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès i Sort, governats per CiU. En aquests casos, el PSOE va assegurar als diputats de CiU al Congrés que no hi havia res a negociar perquè les inversions estaven bloquejades. Segons Macias, donar inversions a aquests municipis els podia generar problemes amb el PSC.

El diputat de CiU va explicar això ahir a Vilafranca en una visita que va fer per presentar una campanya per la millora del servei ferroviari. Macias va assegurar que considera que aquesta és una tàctica errònia per part dels socialistes, ja que, al final, l'únic que aconsegueixen és que els diners de tots els contribuents no reverteixin en aquests pobles. Macias va aprofitar la trobada amb la premsa per fer una crida al PSOE perquè reconsideri aquesta posició en benefici dels municipis afectats. Les negociacions entre CiU i el PSOE van permetre una partida de 400.000 euros per a l'adequació de l'edifici de la Fassina de Can Guineu com a futur centre d'interpretació del cava, a Sant Sadurní d'Anoia. Juntament amb aquesta inversió, CiU va presentar una llista amb una vintena d'ajuntaments, però des del PSOE van excloure Vilafranca, Sant Cugat i Sort, al·legant que aquests tres casos eren innegociables. En el cas de Sant Cugat i Vilafranca, els diners havien de revertir en projectes relacionats amb economies emergents i, en el cas de Sort, en unes instal·lacions esportives.

LA FRASE

Pere Macias
portaveu adjunt de CiU al congrés dels diputats
«Bloquejar les inversions en aquests municipis és una tàctica, una decisió política equivocada»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.