Política

El govern de Vilanova marxa “amb el cap ben alt”

Defensen la seva tasca i creuen que la moció de censura es justifica amb “excuses de mal pagador”

Consideren antinatura l'acord amb el qual quatre grups de l'oposició els volen fer fora

El govern municipal de Vilanova del Camí, que passarà a l'oposició si prospera la moció de censura que li han presentat la resta de grups del consistori, va reivindicar ahir la feina feta en els darrers divuit mesos i assegura que marxen “amb el cap ben alt”, en paraules de l'alcaldessa, Vanesa González.

González lidera un govern de coalició entre Vilanova365, ERC i CiU, i reconeix que està preocupada pel futur del municipi, que passarà a estar governat a partir del 31 de gener pel PSC, Vilanova Alternativa, Independents per Vilanova-Veïns amb Veu i Decide, “quatre formacions que s'han dit de tot entre elles”, recorda l'alcaldessa.

L'ombra de la moció

El govern, en minoria, ha tingut “des del minut zero” l'ombra d'una moció de censura, segons l'alcaldessa. González afirmava ahir que “governar així és molt complicat, sota el xantatge diari que ens recordava que estàvem en minoria”. Però, tot i així, defensava: “No hem defallit mai.”

L'alcaldessa, que va reptar els altres grups a presentar una moció de censura durant el darrer ple municipal, assegurava ahir que “la moció estava orquestrada d'abans” i que tot el govern era coneixedor d'aquest pacte per fer una moció de censura i per votar en contra del pressupost. Segons l'alcaldessa, el darrer grup a retirar-li el suport ho va fer “dos minuts abans de començar el ple”.

“Actitud obsessiva”

Vanesa González, que es va presentar a les darreres municipals amb el seu propi partit després de ser arraconada al PSC, va retreure ahir a Noemí Trucharte: “Em va fer fora del PSC i ara no ha parat fins a fer-me fora de l'Ajuntament.” L'encara alcaldessa veu fins i tot una “actitud obsessiva” en la candidata que la moció de censura proposa a l'alcaldia.

Decide, decisiu

L'alcaldessa ha lamentat que “el futur de Vilanova del Camí està en mans d'una persona que no va rebre ni 300 vots, i que ni tan sols la votaven a ella”. Fa referència a Imma González, regidora de Decide després que el cap de llista, el televisiu Carlos Navarro –El Yoyas–, renunciés a l'acta de regidor. El suport d'aquest grup era el que faltava al bloc contrari al govern.

Vanesa González assegura que els seus successors “viuran de renda del que hem deixat encarrilat nosaltres”. Passen a l'oposició però no es retiren. “Començarem a fer campanya des d'ara mateix, ja veurem què passa a les properes eleccions”, ha sentenciat González.

LES FRASES

El que fan és totalment lícit i legal, però és injust i immoral
Vanesa González
ALCALDESSA DE VILANOVA DEL CAMÍ (vilanova365)
Des d'un grup de l'oposició sempre se'ns ha buscat, a ERC, per trencar el govern
Meritxell Humbert
TINENTA D'ALCALDE d'EDUCACIÓ (ERC)
Aquest tipus de maniobres acaben passant factura amb el temps
Jordi Barón
TINENT D'ALCALDE de PROMOCIÓ ECONÒMICA (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia