Política

Les declaracions del jutge vidal

Economia nega que el Govern tingui totes les dades fiscals dels catalans

A petició pròpia, es posa a disposició de l'Agència Catalana de Protecció de Dades per sotmetre's a una auditoria de la gestió i ús de les dades de caràcter fiscal

Subratlla que totes les seues actuacions estan conduïdes per una transparència absoluta i sotmeses als mecanismes de control

El Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda ha emès un comunicat en relació amb les declaracions del senador Santiago Vidal en què subratlla que “és absolutament fals que el Govern de la Generalitat tingui totes les dades fiscals dels contribuents catalans”. En el text l'executiu català explica qu només disposa de les dades fiscals relacionades amb els tributs que gestiona i que ha obtingut en el marc de la més estricta legalitat i en col·laboració amb la resta de les administracions tributàries.

Així mateix, en el comunicat el Govern català es posa a disposició de l'Agència Catalana de Protecció de Dades (apdcat.cat) per sotmetre's, a petició pròpia, a una auditoria de la gestió i ús de les dades de caràcter fiscal. També el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, es posa a disposició per comparèixer amb caràcter d'urgència davant la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya per aclarir tots els dubtes que s'hagin pogut generar.

“El Govern s'expressa a través dels seus consellers i comunica les seves decisions amb total transparència, a través dels mecanismes de control de l'acció de Govern i amb el rendiment de comptes al Parlament. En cap cas l'opinió de les persones externes a l'administració és vinculant sobre l'acció del govern de Catalunya”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.