Política

Tribunals

judici per prevaricació

Bustos anirà a judici per la retirada de multes a familiars

La jutgessa que instrueix el cas Mercuri a Sabadell dicta l'obertura del judici oral

Atribueix els delictes de tràfic d'influències i prevaricació a l'exalcalde i a l'excap de la policia municipal

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos tornarà a seure al banc dels acusats després que Beatriz Faura, la jutgessa del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell, hagi dictat l'obertura del judici oral de la peça 30 del cas Mercuri, que investiga la suposada retirada de multes de trànsit a familiars de l'exbatlle sabadellenc. Segons informa la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que fa d'acusació popular en el cas Mercuri, en el seu escrit la jutgessa demana que es jutgi Bustos per dos delictes de tràfic d'influències i un de prevaricació en concepte d'inductor. A l'exresponsable de la policia municipal Josep Miquel Duran li atribueix dos delictes de tràfic d'influències, un de malversació de cabals públics, un de falsedat documental i un altre de prevaricació administrativa. Finalment, acusa l'exdirector de l'àrea d'Espai Públic de l'Ajuntament Xavier Izquierdo d'haver comès presumptament un delicte de malversació de cabals públics en qualitat de còmplice. Tanmateix, la jutgessa demana a Bustos i Duran fiances per valor de 533 euros i a Izquierdo de 178 euros. Ara ha de ser l'Audiència Provincial qui, després de desestimar les apel·lacions presentades per les defenses, posi data per al judici.

La fiscalia i la plataforma, com a acusació popular, han sol·licitat penes de quatre anys de presó, dotze d'inhabilitació i una multa de 600 euros per a Bustos. En el cas de Duran, demanen sis anys i mig de presó i dinou d'inhabilitació, i per a Izquierdo, cinc mesos de suspensió de feina i 1.800 euros de multa.

Bustos ja va seure al banc dels acusats per la peça de Montcada del cas Mercuri i va ser condemnat a setze mesos de presó i quatre anys i mig d'inhabilitació.

LA XIFRA

30
és el número de la peça
que anirà a judici. El cas Mercuri s'ha convertit en un macrosumari de 37 peces

Una peça important per a la plataforma

Per a la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció la peça 30 del cas Mercuri és important perquè és “la primera que es tanca amb acusació a Sabadell” i pels tipus de delictes pels quals se'ls acusa. A més, des de la plataforma es destaca que en tractar-se d'un ex-càrrec públic i un exfuncionari, s'han demanat penes de manera “exemplificativa”. Per acabar, asseguren que en el cas de Manuel Bustos “pot comportar l'aixecament de la pena de presó per la peça de Montcada que actualment té suspesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona
àsia

Kishida anuncia la seva renúncia a continuar com a primer ministre del Japó

barcelona
política

Illa vol aconseguir que tothom “es torni a sentir part de la mateixa Catalunya”

barcelona
Artur Colomer
Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA