Política

municipal

Montgat fixa les prioritats del mandat en el seu primer pla d'acció municipal

L'ampliació del passeig Marítim, la millora del clavegueram i de la riera d'en Font hi surten

Els projectes s'aniran concretant en el pressupost fins al 2019

L'equip de govern de l'Ajuntament de Montgat ha elaborat per primer cop un pla d'acció municipal (PAM) que recull les línies mestres de les actuacions municipals fins a final de mandat. El document, que ja s'ha presentat als veïns en una sessió pública, detalla quins són els projectes prioritaris al municipi fins a l'any 2019.

L'alcaldessa, Rosa Funtané, explica que es tracta d'una eina “necessària per establir les línies estratègiques d'aquí a fins a final de mandat, per saber cap a on volem anar”. L'alcaldessa assegura que els pressupostos municipals des d'aquest any fins al 2019 aniran detallant les inversions per tirar endavant els projectes enumerats al pla que, a més, servirà per tenir clar cap a on han d'anar els recursos supramunicipals.

El PAM defineix tres eixos d'acció que són la promoció de la igualtat de drets, l'impuls cap a un model de poble més democràtic i la voluntat de desenvolupar municipi accessible i respectuós amb el medi ambient. Aquests tres eixos sumen un total de 73 actuacions i línies de treball. L'alcaldessa destaca l'“especial sensibilitat cap als col·lectius de persones més vulnerables” i remarca que els objectius detallats al PAM s'han consensuat amb els diferents partits que integren l'equip de govern. “Hi ha moltes propostes transversals”, reconeix.

Projectes urbanístics

El PAM inclou projectes que ja havien estat explicitats anteriorment, com ara la segona fase de l'ampliació del passeig Marítim. Funtané explica que l'àrea metropolitana de Barcelona (AMB) està enllestint la redacció del projecte i que les obres podrien començar “després de l'estiu”, tot i que adverteix que podrien allargar-se fins a l'estiu següent. Altres projectes prioritaris per al poble que enumera el PAM són la renovació de la xarxa de clavegueram, les millores al barri de les Costes i el condicionament del parc de la Riera d'en Font i del seu entorn.

Pel que fa al clavegueram, l'alcaldessa remarca que es tracta “d'una infraestructura que no es veu però que la seva millora és molt necessària perquè hi ha mancances que cal resoldre”. Per aquest motiu, durant aquest mandat s'engegaran les millores. A hores d'ara l'Ajuntament analitza quina és la zona per on es començarà fent atenció a les necessitats de cada barri.

Al barri de les Costes, el PAM explicita la voluntat de millorar les voreres i treballar per suprimir el cablejat aeri del barri. Les millores al parc de la Riera d'en Font tindran un pressupost de 700.000 euros i es cofinançaran amb l'AMB, que treballa a hores d'ara en la redacció de l'avantprojecte.

LA XIFRA

700.000
euros
és el pressupost que es destinarà al condicionament de la riera d'en Font i el seu entorn.

LES FRASES

El pla d'acció municipal ens serveix per establir les línies estratègiques d'aquí a fins a final de mandat, per saber cap a on volem anar
Els pressupostos municipals s'adaptaran als eixos programàtics que fixa aquest pla
Rosa Funtané
alcaldessa de Montgat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia