Política

NOEMÍ TRUCHARTE

ALCALDESSA DE VILANOVA DEL CAMÍ

“És totalment fals que hàgim dividit Vilanova”

“No allargaven la mà a l'oposició sabent que estaven en minoria”

“Sempre ha estat possible, però Decide va optar primer per donar un vot de confiança a la força més votada”

“No hi tinc cap enfrontament personal i no l'he feta fora”

“Dedicació completa”
Després d'una etapa com a regidora de Joventut amb el PSC mentre estudiava dret a la UAB, Noemí Trucharte ha tornat a l'Ajuntament de Vilanova del Camí com a alcaldessa. Advocada amb despatx propi al municipi i funcionària de l'Ajuntament d'Igualada, tindrà “dedicació completa, no en paper, però sí en presència” a la seva nova tasca. Els quatre partits impulsors de la moció de censura han acordat reduir els sous a la meitat.
Vam posar Vilanova al davant, és un exercici de responsabilitat pel bé del municipi

Una moció de censura presentada per l'oposició en bloc –PSC, Vilanova Alternativa, Independents per Vilanova-Veïns amb Veu i Decide– va fer fora dimarts passat el govern de Vilanova365, ERC i CiU. Des de llavors, la socialista Noemí Trucharte substitueix Vanesa González.

L'anterior govern diu que no hi havia motius objectius per fer-los una moció de censura...
No hi ha res més objectiu que no es pogués debatre el pressupost. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el got d'un govern que no allargava la mà a l'oposició sabent que estava en minoria. S'ha governat a cop de decret i a cop de Facebook. Hi havia qüestions que només es resolien quan un veí ho demanava a Facebook.
La regidora Pepita Còdol es va negar a donar-li la vara d'alcalde perquè deia que a vostè no l'havia triada el poble...
Se li oblida que fa més de dos anys que li va donar a Vanesa González i que no l'havia escollit el poble, sinó que Joan Vich li havia cedit l'alcaldia.
Vanesa González l'acusa d'haver-la fet fora del PSC i ara de l'Ajuntament...
No hi tinc cap enfrontament personal. Jo em vaig presentar per defensar els interessos del meu municipi. Vanesa González es va retirar de les primàries perquè va aconseguir menys de la meitat dels avals que jo i assumeix l'alcaldia perquè Joan Vich se la deixa. Ella va formar Vilanova365 i els estatuts del PSC no permeten militar alhora en una altra formació. Jo no l'he feta fora del PSC i no se la fa fora de l'Ajuntament, ella continuarà sent regidora de l'oposició.
Aquest acord actual no era possible després de les municipals?
L'acord sempre ha estat possible, igual que podíem estar també a l'altre bàndol. La regidora de Decide, Imma González, sempre explica que va optar per donar el vot de confiança a la força més votada. El més curiós és que a tots els grups que ara estem governant ens havien ofert entrar al seu govern, també és cert que al PSC va ser molt a darrera hora. El que més ens sorprèn és que fóssim bons per separat per governar amb ells, però dolents quan governem nosaltres junts. Tenim les ganes, la capacitat i la il·lusió i farem una bona feina.
Però heu tingut notòries diferències?
Som prou adults per saber tot el que ens hem dit. Vam posar Vilanova al davant, és un exercici de responsabilitat pel bé del municipi. Vam posar els programes sobra la taula, amb els punts irrenunciables de cada partit com a punt de partida.
Els acusen d'haver dividit Vilanova del Camí...
És totalment fals. Evidentment hi ha uns votants que estan més contents i d'altres que menys. Aquests dies m'he trobat persones afins a l'anterior equip de govern i el que m'han demanat és que ho faci bé. No m'he trobat ningú que m'increpi pel carrer, ni molt menys.
Quin és el vostre projecte?
Tenim les persones com a prioritat. Som el tercer municipi de la demarcació amb més atur, volem fomentar les polítiques d'ocupació i les de cohesió social. Volem augmentar el pressupost per a polítiques socials, que l'anterior govern volia reduir un 2%.
Es vol presentar a les pròximes eleccions municipals?
Jo avui miro per Vilanova. Treballarem durament aquests dos anys i mig, i llavors ja ho veurem, jo no faré campanya des d'ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia