Política

Llançà invertirà 905.000 euros aquest any

Prospera el pressupost del govern ‘sociovergent' amb el vot contrari dels grups de l'anterior govern

ERC i APL qualifiquen les noves previsions de calc i Cusí diu que no els dona suport per ètica

L'Ajuntament de Llançà, governat ara per CiU i el PSC, va donar el vistiplau en el ple al pressupost per a l'any 2017, que havia estat el detonant de la qüestió de confiança i posterior canvi de govern quan el govern estava format pels regidors d'ERC, el PSC i el d'APL. La previsió validada pel ple del mes de febrer amb els vots del PSC i CiU (7) i que va rebre els vots en contra d'ERC i ADL (4) inclou unes inversions de 905.000 euros, una xifra sensiblement superior a les inversions de 624.000 euros que proposava la previsió d'ERC.

Les línies generals del pressupost les va oferir al ple el regidor d'Hisenda, Francesc Guisset (PSC), que va remarcar el creixement superior al 4% respecte a l'anterior pressupost. L'aprovat és de 9.576.000 euros i els balanços previstos són equilibrats. Guisset va destacar les principals inversions previstes. El govern sociovergent aposta per tirar endavant una sala polivalent en una primera fase amb un cost de 90.000 euros; la reforma de la sala de vetlla del cementiri (90.000) i el camí que hi porta (30.000), i destinar una partida de 130.000 euros per a asfaltatge, unes obres que es decidiran a través de la participació ciutadana.

També van revelar que es vol restaurar la Torre de l'Abat i que per fer-ho es reserva en el pla d'inversions una partida de 70.000 euros. Aquesta obra es finançarà en dues terceres parts amb una subvenció de la Diputació i del Bisbat, i la part restant, 25.000 euros, amb fons propis de l'Ajuntament. Aquesta inversió va ser criticada pel regidor de l'APL Claudio Grandes, que va afirmar precisament que la partida de 25.000 euros aportada per l'Ajuntament era la raó que explicava el seu no al pressupost, “tot i que és el nostre pressupost'”.

Cusí diu que no

L'anterior alcalde, Guillem Cusí (ERC), ara a l'oposició, va analitzar minuciosament diverses partides i va fer servir una valoració feta per l'alcalde, Pere Vila, en la comissió informativa i va dir que per fer aquest pressupost “s'havia aprofitat la carcassa de l'anterior”, que no va prosperar i que va resultar el mitjà per forçar la qüestió de confiança i el posterior relleu al govern. Cusí va afirmar que, inversions a banda, el pressupost “és calcat” del que va fer ell. Cusí, tot i el “calc”, va optar per votar-hi en contra per “motius ètics i morals”.

LA XIFRA

9,5
milions d'euros
és la xifra a què s'eleva el pressupost de Llançà aprovat dijous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÀFRICA

El president de Nigèria implora la fi de les protestes per l’alt cost de la vida

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer avisa que els implicats en els aldarulls d’extrema dreta “ho lamentaran”

BARCELONA
PRÒXIM ORIENT

Creix el nombre de països que demanen als seus ciutadans marxar del Líban

BARCELONA
ESTATS UNITS

Kamala Harris s’entrevista avui amb els candidats a vicepresident

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Desenes de morts en nous atacs israelians contra dues escoles de la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Prop de 60 morts en una altra protesta contra el govern a Bangladesh

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Zelenski confirma l’arribada a Ucraïna dels primers F-16 enviats pels aliats

BARCELONA
política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

barcelona
política

Els CDR desconvoquen la mobilització de demà a l’estació de França

barcelona