Política

ESTEVE SERRANO

PRIMER SECRETARI DEL PSC AL BARCELONÈS NORD

“Hem de mirar la gent als ulls i explicar la veritat”

“Probablement no hem aplicat les receptes esperades per combatre la crisi econòmica ni ens hem mostrat prou contundents davant la corrupció”

“Hi ha un punt d'acord entre la unilateralitat del govern de Catalunya i l'immobilisme del govern central”

Un home de consens.
Esteve Serrano és la persona que han consensuat les cinc agrupacions del PSC al Barcelonès nord (Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, Montgat i Tiana) per liderar la federació. Dialogant i treballador insaciable, al consistori colomenc és una de les persones de més confiança de l'alcaldessa, Núria Parlon.
El suport de la CUP al pressupost és oportunista. Només busca celebrar el referèndum
Quins són els reptes comuns de les cinc agrupacions del Barcelonès nord?
El primer que hem de fer és obrir-nos a la societat, tenir més activitat pròpia i intentar recuperar la confiança d'aquelles persones que no creuen en el projecte socialista.
Al congrés en què va ser escollit va afirmar que no s'havia fet prou costat a la gent. Ha mancat autocrítica?
En moments de grans complicacions probablement no hem aplicat les receptes que esperava la gent per combatre la crisi econòmica i potser no ens hem mostrat prou contundents davant la corrupció. El PSC té principis i valors que ha de defensar més enllà dels discursos que fan alguns partits que es queden només en el titular.
Al Barcelonès nord havien tingut les cinc alcaldies i ara els en resten tres. Com pensen recuperar el terreny perdut?
Un dels grans objectius és fer un bon resultat als cinc municipis. Tenim tres alcaldies, a Montgat governem en coalició i a Badalona, de manera crítica, hem condicionat el govern i hem fet fora el PP amb les seves posicions xenòfobes.
Però a Badalona el PSC ni tan sols és ja la primera força de l'esquerra.
Hem de reconnectar amb la societat, amb un discurs ideològic potent i sobretot amb una acció política al carrer. S'han d'abandonar els despatxos, ser propers, ser transparents i lluitar contra el racisme dient la veritat. No es pot dir que l'immigrant ve a robar-nos la feina i que al mateix temps és el gran receptor dels ajuts socials. Si té feina, no cobra ajuts.
El convenç com afronta el PSC la crisi nacional?
Potser no sempre hem donat la resposta més adequada però continuem reclamant una consulta legal i acordada. Apostem perquè tothom es posi d'acord i es pugui reformar la Constitució per millorar les competències de Catalunya i perquè es reconegui la seva cultura i la seva llengua.
Temen una nova fuita de vots cap al projecte dels comuns?
El PSC té un discurs clar, nítid i potent des d'un punt de vista social i som un instrument de canvi i transformació de la societat. Hem de recuperar el nostre espai. Allà on hem governat s'han regenerat els barris i s'ha lluitat contra les desigualtats socials.
Aquest discurs connecta amb els joves?
És probablement el votant més difícil perquè ha crescut amb una crisi en què el PSC ha comès errades i la gent jove no es veu representada. Els hem de captar sortint als carrers, mirant la gent als ulls i explicant la veritat. I sent conseqüents amb la nostra acció de govern.
Què espera del PSC en els pròxims mesos si es convoca el referèndum?
Aquí hi ha dues posicions: la unilateralitat del govern de Catalunya i l'immobilisme per part del govern de l'Estat. Crec que hi ha un punt d'acord entremig que ha d'intentar resoldre el problema d'encaix que té Catalunya amb la resta de l'Estat. El suport de la CUP al pressupost és oportunista i estratègic. Només busca celebrar el referèndum.
Farà campanya per algun candidat a liderar el PSOE?
Tinc les meves preferències i les faré públiques quan sapiguem qui són els candidats i quines són les seves propostes per al PSOE i per a l'encaix de Catalunya a la resta de l'Estat. Coneixent els precedents, entenc que molts militants actuarem en conseqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.