El govern revoca la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet

Fèlix Millet ja no ostenta la Creu de Sant Jordi. El govern va aprovar ahir el decret pel qual se li revoca, tot i que això no vol dir que no la pugui mantenir físicament. «La distinció i l'honor els ha perdut, el senyor Millet», deixava clar la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ahir en funcions de portaveu de l'executiu. «Si vol guardar a casa el material metàl·lic, aquest ja no té valor perquè no té el reconeixement d'honors que un dia li va fer el poble de Catalunya», afegia la consellera.

El govern culminava així el procés iniciat després de l'obertura del cas Millet. La Generalitat va demanar a Millet que tornés la Creu de Sant Jordi, que li havia estat concedida el 1999, i en veure que no ho feia, va iniciar el camí per forçar-lo a fer el pas.

El govern català ha introduït una clàusula en la normativa que regula la distinció, que possibilita poder revocar-la en el cas que el reconegut posi de manifest «una conducta poc honorable, que comporti la indignitat o el demèrit de la persona o entitat guardonada». Es tracta d'una prevenció que ja es tenia en compte en altres guardons, com ara la Medalla d'Or de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.