Política

El PSC troba suports per als comptes a Sant Adrià

Sant Adrià Besòs té el pressupost d'aquest any aprovat després que el PSC, que governa en solitari i en minoria, hagi aconseguit el suport dels regidors de Sant Adrià en Comú (SAEC), C's, ICV-EUiA, CDC i MES. El pressupost, aprovat dimecres en un ple extraordinari, preveu uns ingressos i despeses de 34,5 milions d'euros i manté la inversió en els eixos que el govern prioritza des de l'inici de la crisi, que són els serveis socials i el suport a les persones més vulnerables, els plans d'ocupació, la formació i l'educació. Hi suma, a més, una nova prioritat, les actuacions a la via pública, ara que la situació de les arques municipals és més estable. En aquest apartat, la partida s'incrementa en 590.000 euros per a la dotació destinada a la recollida de residus i la neteja viària arran del nou contracte que es va aprovar el mes d'octubre passat per donar resposta a la realitat actual de la ciutat.

Els comptes inclouen també les partides necessàries per reobrir el poliesportiu Marina Besòs. Es destinen 665.402 euros a les obres, els personal i els serveis necessaris per a la posada en marxa de l'equipament, tancat des del novembre passat. Aquest és un dels punts que van fer decidir els tres regidors de SAEC a votar a favor. “No podíem permetre que es prorroguessin els pressupostos”, explica Joan Belda, regidor dels comuns, que hi afegeix que el seu grup ha aconseguit també fer créixer la partida que es destinarà a pressupost participatiu, que, segons diu, es podria doblar respecte a l'any passat.

El grup municipal d'ERC, que l'any passat va donar suport als comptes, aquest any ha decidit desmarcar-se'n. “L'abstenció és un toc d'atenció perquè els objectius de l'acord de 2016 no s'ha complert i les mocions no avancen”, argumenta Ruben Arenas, d'ERC, que reconeix, però, l'esforç municipal per eixugar el deute i pel caire social dels comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia