Política

L'endeutament municipal, prioritat del 2017 al Vendrell

El govern local ha ofert a l'oposició una proposta d'acord pressupostari

El document recull també els cinc milions extraordinaris de què es disposarà

La reducció de l'endeutament financer fins al 125% durant el 2017 amb la voluntat d'arribar al 110% al llarg del 2018 és una de les grans prioritats del pressupost del 2017, segons el document de mínims que el govern ha fet arribar als grups de l'oposició, per intentar aprovar el pressupost municipal.

L'alcalde i responsable d'Hisenda, Martí Carnicer, va incloure en el document de negociació els recursos extraordinaris de què disposarà l'Ajuntament en aquest exercici. Es tracta d'una partida de cinc milions d'euros del cànon derivat de l'ús de les instal·lacions municipals per l'adjudicació a Aqualia del 49% d'Aigües de Tomoví. El govern vol destinar aquests diners a l'ampliació de l'illa de vianants (un milió d'euros), la liquidació de l'empresa d'Esports i Lleure (1,3 milions) i les obres complementàries de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, pendents de valoració definitiva i resolució judicial (2,2 milions). En el document, el govern proposa la creació de comissions de seguiment per als acords proposats.

LA XIFRA

125%
és el percentatge
d'endeutament al qual vol arribar el govern del Vendrell durant l'exercici del 2017

Les principals despeses

El document elaborat pel govern del Vendrell preveu un seguit de despeses que s'hauran d'incloure en el pressupost d'aquest any, i que el govern considera com a despeses ineludibles: els projectes de Coma-ruga subvencionats pels fons Feder, un increment en el pressupost participatiu, planificació urbanística, programes informàtics i de participació ciutadana, accions de renaturalització a la zona de les Madrigueres, l'Auditori Pau Casals, la millora de les dotacions de personal tècnic a la plantilla municipal, continuar la regularització dels contractes municipals, una ampliació del 10% del servei de neteja de carrers, la licitació dels serveis de les piscines municipals, els programes de suport social i els programes d'impuls de l'ocupació i l'emprenedoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.