Política

El PDeCAT diu que l'Estat no afronta el mal crònic a Girona

Jordi Xuclà critica “operacions de maquillatge” com els 10 milions per reformar el parador d'Aiguablava

El diputat del PDeCAT al Congrés Jordi Xuclà considera que l'Estat, en els pressupostos generals del 2017, no afronta el “mal crònic” que en infraestructures hi ha a les comarques gironines i el que fa “és esmorteir el dolor amb cures pal·liatives”. Xuclà ho va exemplificar amb el desdoblament de l'N-II que té trams sense executar des de fa anys. En concret, el tram de 4,7 quilòmetres de l'N-II entre Maçanet de la Selva i Sils, que des de fa catorze anys l'Estat hi destina una partida, o els 3,4 quilòmetres entre Medinyà i Orriols. El diputat del PDeCAT va comparar aquesta inversió que Foment planifica a la demarcació amb la que fa un mes va posar a licitació per un tram de 71 quilòmetres per desdoblar l'N-II entre Zamora i la frontera portuguesa per 328 milions d'euros.

El diputat lamenta que no hi hagi inversió per desencallar els trams del nord i que s'hagin deixat de banda d'altres infraestructures com l'eix pirinenc o el desdoblament de la futura A-26 entre Figueres i Llançà, entre d'altres.

Jordi Xuclà va criticar que mentre que no es desencallen més trams de l'N-II, l'Estat fa “operacions de maquillatge” com ara destinar deu milions d'euros a la reforma del parador d'Aiguablava. El diputat va ironitzar que invertir en “un hotel públic” és propi de “repúbliques soviètiques” i va recordar que la xarxa de paradors és una herència del franquisme. Va celebrar que s'hagi desencallat el baixador del TAV a l'aeroport de Girona, una “obra estratègica” i que farà que sigui el primer del sud d'Europa que estigui connectat amb l'alta velocitat.

LA FRASE

No podem estar contents amb 4,7 km de l'N-II entre Maçanet i Sils i 3,4 km entre Medinyà i Orriols
Jordi Xuclà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia