Política

ERC condiciona l'abstenció al pressupost del Vendrell

Descarta el vot afirmatiu perquè considera que el govern local no ha donat prou informació

Presenta un decàleg de condicions per abstenir-se

El grup d'ERC al Vendrell ha demanat a l'alcalde, Martí Carnicer, que deixi congelats els 5 milions del cànon de l'aigua que l'Ajuntament rebrà fins que la secretària i la interventora municipals no entreguin els informes que els republicans han sol·licitat sobre la licitació del servei i “l'endeutament encobert” que, segons ERC, això generarà al consistori. Aquesta és la primera de les deu condicions que ERC posa a Carnicer per fer una “abstenció tècnica” al pressupost municipal.

Els republicans demanen també que es millorin els principis de transparència, que no es liquidi res a l'empresa Aqualia fins que no es tingui el resultat de l'auditoria, que s'aprovi un reglament de pressupostos participatius, que es recuperin els dos projectes iniciats per Eva Mata a les Madrigueres, que es plantegin fórmules innovadores per impulsar l'ocupació i que hi hagi un compromís real perquè els cobraments de les subvencions dels programes de suport social es cobrin dins el mateix exercici pressupostari.

Els republicans descarten obertament donar suport al projecte econòmic del 2017 perquè consideren “clarament insuficient” la informació que Carnicer els ha facilitat per analitzar la proposta.

En una nota de premsa que ERC ha fet pública aquesta setmana, asseguren que es van reunir amb Carnicer el 10 d'abril i que li van insinuar que necessitaven entrar més al detall amb la proposta feta des de l'equip de govern. Segons ERC, l'única informació que han rebut del govern ha estat una carta en què se'ls recorda que, la informació general sobre l'Ajuntament, la pot demanar la regidora Eva Mata quan vulgui i que els serveis municipals la hi facilitaran (ERC assegura que ja l'ha demanada i que no la hi han donat); que la informació del pressupost del 2017 s'està preparant i que el desenvolupament només s'acordarà amb els grups que manifestin la seva voluntat d'acceptar-lo; i que els detalls sobre els projectes i les partides només estaran disponibles quan el pressupost s'hagi aprovat.

LA FRASE

ERC en cap cas no donarà un xec en blanc a ningú, però volem que s'aprovin els pressupostos
Jaume Vallès
president de l'executiva local d'ERC al vendrell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.