Política

Municipal

Mollerussa demana un crèdit de dos milions d'euros per a la reforma de carrers

El vol destinar a les obres de l'àmbit del pla de barris que es començaran a executar aquest any

Els veïns hauran d'assumir un 25% del cost dels treballs

L'Ajuntament de Mollerussa sotmetrà a l'aprovació del ple extraordinari d'aquest divendres una operació de crèdit de dos milions d'euros per finançar una part de les obres que es duran a terme en alguns carrers i places de l'àmbit del pla de barris, concretament les que estan previstes per a aquest any. El milió d'euros restant per enllestir la resta de treballs que s'executaran al centre de la ciutat fins a mitjan 2018 es demanarà en el pròxim exercici.

La previsió inicial era contractar un crèdit per valor d'1,5 milions d'euros, però, tal com ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el fet que els comptes del 2016 es tanquessin al 83,4%, cinc punts per sota del percentatge de deute que tenien previst, els ha permès “agafar una mica més d'aire per mantenir els mateixos percentatges de deute demanant mig milió d'euros més el primer any”. En aquest sentit, va dir que el fet de “capitalitzar dos milions d'euros en el primer exercici no vol dir que es gastin” totalment.

En la sessió també es farà la declaració de la plurianualitat de les obres, que arrencaran aquest mateix any en alguns dels carrers i de les quals els veïns hauran de pagar el 25% a través de contribucions especials, tenint en compte que un 50% està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i que el consistori assumeix l'altre 25%.

Concretament, el 2017 s'actuarà als carrers de la Ciutat de Lleida, de l'Onze de Setembre, de Santa Cristina, de l'Estrella i la part del carrer Balmes que enllaça el carrer de l'Onze de Setembre amb la plaça del Pla d'Urgell, per una banda, i per l'altra, a l'avinguda de Catalunya, al carrer de l'Acadèmia i al carrer de Ponent. Es preveu que el 2018 els treballs es concentrin en l'àmbit de les places de l'Ajuntament, Manuel Bertrand, Major i del Pla d'Urgell, així com a la zona de la Vilaclosa.

També es portarà a aprovació en el ple una modificació de crèdit de 123.483 euros, destinats bàsicament a fer els encàrrecs dels projectes de les diferents obres del pla de barris i no haver d'esperar fins que Política Financera doni el vistiplau a l'operació de crèdit.

L'Ajuntament millora 4 zones d'aparcament

L'Ajuntament de Mollerussa ha adjudicat les obres de condicionament i pavimentació de quatre zones d'aparcament municipal, per un import de 34.741 euros, amb la finalitat de regularitzar-ne el ferm i millorar l'evacuació de les aigües, que sovint queden acumulades quan plou. S'actuarà al del carrer de Ponent, el de l'avinguda de Negrals, el del carrer de l'Acadèmia i el de l'avinguda de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia